دانستنی های تکنولوژیعلوم و تکنولوژی

انواع اسیدها

10 اسید عمومی

لیستی از ده اسید متداول با ساختار شیمیایی آنها را مورد بررسی قرار می دهیم. انواع اسیدها تركیباتی هستند كه در آب تجزیه می شوند و یون های هیدروژن / پروتون آزاد می کنند و یا الكترون می پذیرند. برای شناخت انواع اسیدها این مطلب علمی را مطالعه نمایید.

1- استیک اسید یا Acetic Acid

Acetic Acid: HC2H3O2

همچنین به عنوان: اسید اتانویک ، CH3COOH ، AcOH شناخته می شود.

اسید استیک در سرکه یافت می شود. سرکه حاوی 5 تا 20 درصد اسید استیک است. این اسید ضعیف اغلب به شکل مایع یافت می شود. اسید استیک خالص (glacial) تقریباً زیر دمای اتاق متبلور می شود. این اسید یکی از انواع اسیدها است که در مواد غذایی مصرف می شود.

2- اسید بوریک یا Boric Acid

Boric Acid: H3BO3

همچنین به عنوان : acidum boricum, hydrogen orthoborate نیز شناخته می شود.

اسید بوریک ممکن است به عنوان ضد عفونی کننده یا سموم دفع آفات استفاده شود. معمولاً به عنوان پودر بلوری سفید یافت می شود. Borax (سدیم تتراوبات) یک ترکیب آشنا و مرتبط با آن است.

3- اسید کربنیک یا Carbonic Acid

Carbonic Acid: CH2O3

همچنین به عنوان : aerial acid, acid of air, dihydrogen carbonate, kihydroxyketone نیز شناخته می شود.

محلول های دی اکسید کربن در آب (آب گازدار) ممکن است اسید کربنیک نامیده شود. این تنها اسید است که توسط ریه ها به عنوان گاز دفع می شود. اسید کربنیک یک اسید ضعیف است. عامل انحلال سنگ آهک برای ایجاد ویژگی های زمین شناسی مانند استالاگمیت ها و استالاکتیت ها است.

4- اسید سیتریک یا Citric Acid

Citric Acid: H3C6H5O7

همچنین به عنوان: 2-Hydroxy-1,2,3-propanetricarboxylic acid نیز شناخته می شود.

اسید سیتریک یک اسید آلی ضعیف است که نام خود را از مرکبات می گیرد زیرا یک اسید طبیعی در مرکبات است. این ماده شیمیایی نوعی واسطه در چرخه اسید سیتریک است که برای متابولیسم هوازی مهم است. این اسید به طور گسترده ای به عنوان طعم دهنده و اسیدی کننده در مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. اسید سیتریک خالص دارای طعمی تند و ترش است. این اسید یکی از انواع اسیدها است که در مواد غذایی مصرف می شود.

5- اسید هیدروکلریک یا Hydrochloric Acid

Hydrochloric acid: HCl

همچنین به عنوان: marine acid, chloronium, spirit of salt نیز شناخته می شود.

اسید هیدروکلریک یک اسید کاملا قوی و بسیار خورنده است. این ماده به صورت رقیق شده به عنوان اسید موریاتیک یافت می شود. این ماده شیمیایی کاربردهای صنعتی و آزمایشگاهی زیادی دارد. اسید موریاتیک برای اهداف صنعتی به طور معمول اسید هیدروکلریک 20 تا 35 درصد است ، در حالی که اسید موریاتیک برای اهداف خانگی اسید هیدروکلریک بین 10 تا 12 درصد است. HCl اسید موجود در شیره معده است.

6- اسید هیدروفلئوریک یا Hydrofluoric Acid

Hydrofluoric Acid: HF

همچنین به عنوان: hydrogen fluoride, hydrofluoride, hydrogen monofluoride, fluorhydric acid شناخته می شود.

اگرچه بسیار خورنده است ، اسید هیدروفلوئوریک یک اسید ضعیف محسوب می شود زیرا معمولاً کاملاً تجزیه نمی شود. این اسید شیشه و فلزات را می خورد ، بنابراین HF در ظروف پلاستیکی ذخیره می شود. در صورت ریختن روی پوست ، اسید هیدروفلوئوریک برای حمله به استخوان از بافت نرم عبور می کند. HF در ساخت ترکیبات فلوئور از جمله تفلون و کپسول خوراکی فلوکستین (پروزاک ) استفاده می شود.

7- اسید نیتریک یا Nitric Acid

Nitric Acid: HNO3

همچنین به عنوان aqua fortis, azotic acid, engraver’s acid, nitroalcohol شناخته می شود.

اسید نیتریک یک اسید معدنی قوی است. به صورت خالص ، یک مایع بی رنگ است. با گذشت زمان ، رنگ زرد از تجزیه به اکسیدهای نیتروژن و آب ایجاد می گردد. اسید نیتریک برای ساخت مواد منفجره و جوهر و به عنوان یک اکسید کننده قوی جهت مصارف صنعتی و آزمایشگاهی استفاده می شود.

8- اسید اگزالیک یا Oxalic Acid

Oxalic Acid: H2C2O4

همچنین به عنوان: ethanedioic acid, hydrogen oxalate, ethanedionate, acidum oxalicum, HOOCCOOH, oxiric acid شناخته می شود.

اسید اگزالیک اسم خود را از sorrel (Oxalis sp.) می گیرد زیرا برای نخستین بار بعنوان نمک از این گیاه به دست آمد. این اسید در سبزیجات سبز و برگ پهن به وفور یافت می شود. همچنین در پاک کننده های فلزی ، محصولات ضد زنگ و برخی انواع سفید کننده نیز یافت می شود. اسید اگزالیک یک اسید ضعیف است.

9- اسید فسفریک یا Phosphoric Acid

Phosphoric Acid: H3PO4

همچنین به عنوان: orthophosphoric acid, trihydrogen phosphate, acidum phosphoricum شناخته می شود.

فسفریک اسید یک اسید معدنی است که در محصولات تمیز کننده منازل ، به عنوان یک ماده شیمیایی ، به عنوان یک مهار کننده زنگ زدگی ، و به عنوان یکی از مواد مورد نیاز در دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. اسید فسفریک همچنین یک اسید مهم در بیوشیمی است. این یک اسید قوی است.

10- اسید سولفوریک یا Sulfuric Acid

Sulfuric acid: H2SO4

همچنین به عنوان: battery acid, dipping acid, mattling acid, Terra Alba, oil of vitriol شناخته می شود.

اسید سولفوریک یک اسید قوی و خورنده معدنی است. اگرچه معمولاً شفاف تا کمی زرد روشن است ، ممکن است برای هشدار به افراد آن را قهوه ای تیره نمایند. اسید سولفوریک باعث سوختگی شیمیایی جدی و همچنین سوختگی های حرارتی در اثر واکنش گرمازای دهیدراسیون می شود. این اسید در باتری های سرب ، پاک کننده های فاضلاب و سنتز شیمیایی استفاده می شود.

نکات کلیدی انواع اسیدها

  • انواع اسیدها در زندگی روزمره رایج هستند. آنها در سلول ها و سیستم های گوارشی یافت می شوند ، به طور طبیعی در مواد غذایی اتفاق می افتند و برای بسیاری از واکنش های شیمیایی رایج استفاده می شوند.
  • اسیدهای قوی عمومی شامل اسید هیدروکلریک ، اسید سولفوریک ، اسید فسفریک و اسید نیتریک هستند.
  • اسیدهای ضعیف متداول شامل اسید استیک ، اسید بوریک ، اسید هیدروفلوئوریک ، اسید اگزالیک ، اسید سیتریک و اسید کربنیک می باشند.

منبع:

https://www.thoughtco.com

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن