تارت تتن(Tarte Tatin)

تارت تتن ابتدا در هتلی در فرانسه به نام Tatin به طور تصادفی درست شد. در این تارت، میوه که معمولا سیب است در مخلوط کره و شکر کاراملی می شود و سپس با خمیر تارت پخته می شود.
مواد لازم برای 6نفر
خمیر:
آرد سفید 1/3 1 پیمانه
پودر شکر 1/4 پیمانه
کره سرد 110 گرم
نمک کمی
تخم مرغ 1 عدد
مواد پرکننده:
سیب درختی 1/5 کیلو گرم
کره 3 ق.غ
شکر 1/2 پیمانه
آب 3 ق.غ
طرزتهیه:
1-برای تهیه خمیر مواد خشک را مخلوط کرده و سپس کره را با نوک انگشتان دست با آن مخلوط کنید تا شکل خرده نان شود.
2- تخم مرغ را اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر نرمی به دست آید. خمیر را به قطر 15 سانت باز کرده و در پلاستیکی قرار دهید و در یخچال به مدت یک ساعت قرار دهید.
3-خمیر را از یخچال خارج کرده و بگذارید ده دقیقه روی کابینت بماند سپس به قطر 33 سانت باز کنید و دوباره در یخچال قراردهید تا باقی مواد حاضر شوند.
4-سیب ها را پوست گرفته و چهارقسمت کنید.
5-فر را روی 190 درجه سانتی گراد گرم کنید.
5-تابه را روی حرارت گذاشته شکر و آب را افزوده و بگذارید تا طلایی روشن شود سپس کره را افزوده و بگذارید کاراملی شود.
6-سیبها را اضافه کرده و بهم بزنید و پس از اینکه یکطرف آن کاراملی شد برگردانده تا طرف دیگر آنها هم کاراملی شود حدود 10 تا 15 دقیقه حرارت متوسط ممکن است طول بکشد.
7-قالب قطر 25 سانتی را وارونه روی خمیر باز شده گذاشته و کمی بزرگتر از قالب برش بزنید.
7-سیبها را مرتب کف قالب چرب شده چیده و سس کارامل مانده را روی سیب ها بریزید. خمیر باز شده را روی سیب ها قرار داده و اطراف خمیر را چنگال به سمت پایین قالب فشار دهید.
8- قالب را در فر، طبقه وسط به مدت 40 تا 45 دقیقه گذاشته تا خمیر بپزد و قهوه ای طلایی و سفت شود.
9-بگذارید یکساعت خنک شود و سپس آن را در ظرفی که می خواهید سرو کنید برگردانید. نوش جان
نکته:
- سیب هایی را برای تارت تتن انتخاب کنید که سفت هستند و در اثر پختن بافت خود را حفظ می کنند.
- از هلو، گلابی، آناناس، گوجه و سبزیجاتی مثل پیاز هم برای این تارت استفاده می شود.
- بجای خمیر تارت از خمیرهای پفی مثل هزارلا هم برای تهیه این تارت استفاده می شود.
جمع آوری شده توسط بخش آشپزی سایت چندنقطه