دنیای آشپزیکیک و شیرینی

حلوای آرد گندم

این حلوای سنتی ایرانی که از آرد، روغن و شهد تهیه می شود بسیار محبوب است. بهمراه چای یا قهوه بسیار مطبوع است و در ایام ماه رمضان  و برای نذری بسیار استفاده می شود. با طرزتهیه این حلوای آرد گندم سنتی آشنا شوید

مواد لازم برای تهیه حلوای آرد گندم (دیس 30 *15 سانتی)

آرد سنگکدو پیمانه
روغن جامددو سوم تا یک پیمانه
شکریک و نیم پیمانه
آبیک پیمانه
گلابیک پیمانه
زعفران دم کرده غلیظدو ق.غ

طرزتهیه حلوای آرد گندم

  1. ابتدا آرد را در تابه ریخته و با حرارت کم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ آن تغییر کند( حدود یکساعت)
  2. سپس آن را از الک رد کرده تا گلوله آرد باقی نماند.
  3. آرد را به تابه برگردانید. روغن را کم کم اضافه کنید تا مواد در تابه خیلی سفت نباشد و بتوانید به راحتی بهم بزنید ولی زیادی شل هم نباشد.
  4. مخلوط آرد و روغن را با حرارت کم نیم ساعت تفت دهید تا آرد در روغن کمی تفت بخورد.
  5. در این حین شکر را با آب داغ مخلوط و روی حرارت ملایم گذاشته حل شود.
  6. محلول که جوش آمد زیرش را خیلی کم کرده بگذارید 5 دقیقه بجوشد.
  7. گلاب را افزوده بهمراه زعفران و بهم بزنید. جوش که آمد بگذارید با حرارت کم دو دقیقه بجوشد.
  8. شهد را روی حرارت خیلی کم گرم نگهدارید تا آرد و روغن تفت بخورد.
  9. زیر مخلوط آرد و روغن را خاموش کرده و با احتیاط در سه مرحله شیره را اضافه کرده و بهم بزنید تا جذب مواد شود.
  10. سپس بگذارید در تابه کمی خنک شود و در دیس بکشید و روی آن را صاف کنید.
  11. به دلخواه خود تزیین کنید. نوش جان

نکته

  1. تفت دادن آرد به تنهایی در ابتدا، زمان آماده سازی حلوا را تسریع می کند.
  2. هنگام تفت دادن آرد پیوسته بایستی بهم بزنید تا نسوزد.
  3. رنگ آرد تفت داده بایستی به رنگ خاکی نزدیک شود ولی بایستی دقت کنید زیاد تفت ندهید زیرا بعدا طعم سوختگی و تلخی در حلوایتان ایجاد می کند.
  4. استفاده ار آرد سنگک باعث می شود رنگ حلوای شما تیرگی دلخواه را داشته باشد.
  5. اگر از آرد سفید استفاده می کنید حلوای شما روشن تر خواهد بود و سعی نکنید برای رسیدن به رنگ تیره آن را زیاد تفت دهید زیرا می سوزد.
  6. مقدار زعفران را بسته به غلظت آن می توانید تا رسیدن به رنگ دلخواه افزایش دهید.
  7. هنگام افزودن شهد به مخلوط آرد بسیار دقت کنید چون بخار داغی ایجاد می کند که می تواند شما را بسوزاند. پس صورت خود را از بالای آن دور نگهدارید و کمی از تابه فاصله بگیرید
  8. پس از هر بار افزودن شهد به مخلوط آرد، مخلوط شروع به سفت شدن و بریده مانند شدن می کند خوب و محکم بهم بزنید تا دوباره یکدست شود.
  9. ترجیحا از تابه نچسب برای تفت دادن استفاده نکنید، تابه استیل بهترین گزینه است.

جمع آوری شده توسط بخش آشپزی سایت چندنقطه

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا