تغذیه و رژیم غذاییسلامت و تغذیه

خواص و مضرات سرکه بالزامیک چیست

سرکه بالزامیک، یک سرکه بسیار تیره و غلیظ است که طعم تندی دارد. منشا آن کشور ایتالیا است که کاملاً یا جزئی از آن از انگور درست شده است. انگور مصرفی بایستی آب انگور تازه خرد شده همراه با پوست، دانه و ساقه آن باشد. سرکه بالزامیک یک ماده محبوب در سس سالاد، مرینیت ها و بسیاری غذاهای دیگر است. عطر و طعمی متمایز دارد که اغلب به عنوان طعمی غالب، ترش و پیچیده توصیف می شود. خواص و مضرات سرکه بالزامیک چیست ؟

خواص سرکه بالزامیک

 از خواص سرکه بالزامیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. بهبود سلامت پوست

سرکه بالزامیک حاوی ترکیبات ضد میکروبی، اسید استیک و آنتی اکسیدان ها است. این پارامترها ممکن است در طول زمان به بهبود ظاهر چهره فرد کمک کند.

سایر سرکه های شفاف به صورت موضعی برای کمک به پاکسازی آکنه روی پوست استفاده می شوند. سرکه بالزامیک می تواند باعث لکه شدن پوست شود، بنابراین نباید مستقیماً روی پوست بمالید.

2. کاهش قند خون

سرکه بالزامیک به تنظیم قند خون هنگام خوردن اگر همزمان به عنوان بخشی از غذا مصرف شود، کمک می کند.

یک منبع که اثرات علمی سرکه را مورد بررسی قرار داد، دریافت که سرکه بالزامیک در هنگام مصرف دارای اثر ضد قند خون است، به این معنی که قند خون فرد بعد از غذا به شدت کاهش می یابد.

این بررسی نشان داد که سرکه می تواند به مدت 5 ساعت بعد از وعده غذایی به نگهداشتن ثابت قند خون کمک کند.

3. تقویت هضم سالم

اسید استیک ترکیب فعال در سرکه بالزامیک است. این اسید حاوی انواع پروبیوتیک است که به هضم غذا کمک می کند.

پروبیوتیک های موجود در اسید استیک می توانند ضمن تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن، به سلامتی و هضم در روده کمک کنند.

4- کاهش کلسترول

سرکه بالزامیک ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند. آنتی اکسیدان های موجود در سرکه بالزامیک به انسداد سلول های سمی در بدن کمک می کنند که می توانند سطح کلسترول را افزایش دهند.

5- کاهش وزن

پروبیوتیک های موجود در سرکه بالزامیک همچنین می توانند به فرد احساس سیری طولانی تر بدهد. برخی از تحقیقات معتبر نشان می دهد که افراد ممکن است هنگام اضافه کردن سرکه به غذای خود، کالری کمتری مصرف کنند.

6. درمان زخم ها

سرکه بالزامیک سالهاست که برای کمک به درمان زخم ها مورد استفاده قرار می گیرد. حدس بر این است  که سرکه بالزامیک خاصیت ضد قارچ، ضد ویروسی و ضد باکتریایی داشته باشد. این ادعاها به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته اند.

7. کاهش فشار خون بالا

یک مطالعه، هرچند که درباره شامل موش ها شد، مشخص کرد که سرکه بالزامیک ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. این تحقیق حاکی است که اضافه کردن مرتب سرکه بالزامیک به غذاها می تواند به کاهش فشار خون بالا در طول زمان کمک کند.

این در صورتی ممکن است صحیح باشد که فرد غذاهای چرب مانند کره و روغن را با سرکه جایگزین کند؛ بنابراین مقدار کل چربی های مصرف شده را کاهش می دهد.

8- تسکین احتقان

برخی افراد برای کمک به درمان احتقان از سرکه بالزامیک استفاده می کنند. برای این کار شخص می تواند چند قطره سرکه را به بخار آب اضافه کرده و در بخار نفس بکشد.

9. کاهش ریفلاکس اسید

افراد می توانند از سرکه بالزامیک برای کاهش ریفلاکس اسید یا سوزش قلب استفاده کنند.

این روش درمانی ممکن است برای همه مفید نباشد، بنابراین ایده خوبی است که آن را به مقدار کم امتحان کنید و چند ساعت صبر کنید تا ببینید که آیا این  روش علائم را بهتر یا بدتر می کند.

10- بهبود گردش خون

سرکه بالزامیک از انگور گرفته می شود. منبع مطالعات معتبر دریافته اند که انگور با جلوگیری از ایجاد پلاکت در رگ های خونی می تواند به جلوگیری از بیماری های قلبی کمک کند.

سرکه بالزامیک همچنین حاوی پلی فنول است. محققان در حال بررسی چگونگی کمک پلی فنول ها به گردش خون هستند ، اما شواهد تاکنون قطعی نیستند.

مضرات سرکه بالزامیک

خطرات زیادی برای استفاده از سرکه بالزامیک وجود ندارد، زیرا مصرف آن به طور کلی بی خطر است، مگر اینکه فردی حساسیت داشته باشد. مضرات احتمالی سرکه بالزامیک شامل موارد زیر است:

  • ناراحتی معده در صورت مصرف زیاد
  • التهاب گلو
  • آسیب نای و مری در اثر مصرف زیاد

فرد باید میزان مصرف خود را به حدود 2 قاشق غذاخوری یا کمتر محدود کند، زیرا مصرف زیاد می تواند باعث ناراحتی معده و موارد دیگر شود.

مردم باید به برچسب سرکه بالزامیک که خریداری می کنند، دقت کنند. بالزامیک واقعی ممکن است گران باشد اما حاوی قندهای اضافی نیست. مارک های دیگر ممکن است حاوی قندهای اضافی برای کمک به مطابقت با طعم اصلی سرکه بالزامیک باشند.

خلاصه اینکه:

سرکه بالزامیک معمولاً برای افزودن به غذاها بی خطر است. حاوی کالری بسیار کمی است، قند کم و بدون چربی است.

علاوه بر این، چندین مزایای سلامتی بالقوه برای سرکه بالزامیک وجود دارد. گرچه هنوز تحقیقات بیشتری برای درک این فواید مورد نیاز است، اما فرد می تواند در استفاده از سرکه بالزامیک به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم احساس لذت بکند.

منبع: https://www.medicalnewstoday.com

برچسب ها
نمایش بیشتر

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن