تغذیه و رژیم غذاییسلامتسلامت و تغذیه

خواص کاکائو

 تصور بر این است  که کاکائو برای اولین بار توسط تمدن مایا در آمریکای مرکزی مورد استفاده قرار گرفته است. در قرن شانزدهم کاکائو توسط فاتحان اسپانیایی به اروپا برده شد و به سرعت به عنوان یک دارو برای تقویت سلامتی رواج یافت. پودر کاکائو با خرد کردن دانه کاکائو و جدا کردن چربی یا کره کاکائو ساخته می شود. امروزه کاکائو به دلیل نقش آن در تولید شکلات مشهور است. با این حال، تحقیقات مدرن نشان داده است که در واقع حاوی ترکیبات مهمی است که می تواند برای سلامتی شما مفید باشد. پس با خواص کاکائو آشنا شوید. در اینجا 11 خواص پودر کاکائو برای سلامتی آورده شده است.

1- سرشار از پلی فنول هایی است که برای سلامتی مفید است

پلی فنول ها به طور طبیعی آنتی اکسیدان هایی هستند که در غذاهایی مانند میوه، سبزیجات، چای، شکلات و آب انگور یافت می شوند. آنها به فواید بیشماری برای سلامتی، از جمله کاهش التهاب، جریان بهتر خون، کاهش فشار خون و بهبود کلسترول و قند خون مرتبط هستند.

کاکائو یکی از غنی ترین منابع پلی فنول است. به ویژه  فلاوانول ها که دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی هستند، که در کاکائو بسیار فراوان است.

با این حال فرآوری و گرم کردن کاکائو می تواند باعث از بین رفتن خواص مفید آن شود. همچنین برای کاهش تلخی آن اغلب از مواد قلیایی استفاده می شود که منجر به کاهش 60 درصدی محتوای فلاوانول می شود.

بنابراین در حالی که کاکائو منبع بسیار خوبی از پلی فنول ها است ، همه محصولات حاوی کاکائو مزایای مشابهی را ارائه نمی دهند.

خلاصه خواص کاکائو و پلی فنولها

کاهش کلسترول یکی از خواص کاکائو است. کاکائو سرشار از پلی فنول است که دارای مزایای سلامتی قابل توجهی از جمله کاهش التهاب و بهبود سطح کلسترول است. با این حال، تبدیل کاکائو به شکلات یا سایر محصولات می تواند به میزان قابل توجهی محتوای پلی فنول را کاهش دهد.

2- ممکن است فشار خون بالا را با بهبود سطح اکسید نیتریک کاهش دهد

کاکائو، چه به صورت پودر شده و چه به شکل شکلات تلخ ، ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند

تصور می شود که فلاوانول های موجود در کاکائو باعث افزایش سطح اکسید نیتریک در خون می شوند که می توانند عملکرد رگ های خونی شما را تقویت کرده و فشار خون را کاهش دهند.

با این حال، به یاد داشته باشید که فرآوری کاکائو تعداد فلاوانولها را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. بنابراین این اثرات به احتمال زیاد در شکلات ​​مشاهده نمی شود.

خلاصه خواص کاکائو و بهبود فشار خون

یکی از خواص کاکائو کاهش فشارخون است. مطالعات نشان می دهد که کاکائو سرشار از فلاوانول است که با افزایش سطح اکسید نیتریک و بهبود عملکرد رگهای خونی فشار خون را کاهش می دهد. کاکائو حاوی 30-1218 میلی گرم فلاوانول است که می تواند فشار خون را به طور متوسط 2 میلی متر جیوه کاهش دهد.

3- ممکن است خطر حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش دهد

علاوه بر کاهش فشار خون، به نظر می رسد کاکائو خواص دیگری نیز دارد که ممکن است خطر حمله قلبی و سکته مغزی شما را کاهش دهد .

کاکائو غنی از فلاوانول،  سطح اکسید نیتریک در خون شما را بهبود می بخشد  که شریان ها و رگ های خونی شما را گشاد می کند و جریان خون را بهبود می بخشد .

علاوه بر این، نشان داده شده است که کاکائو کلسترول بد LDL را کاهش می دهد. همچنین دارای یک اثر رقیق کننده خون مشابه آسپرین، بهبود قند خون و کاهش التهاب است. این خصوصیات با کاهش خطر حمله قلبی ، نارسایی قلبی و سکته مغزی مرتبط بوده اند .

در سوئد  دو تحقیق نشان داد  که مصرف شکلات در دوزهای حداکثر 19 تا 30 گرم در روز، با میزان کمتری از نارسایی قلبی مرتبط است ، اما در مصرف مقادیر بالاتر این اثر مشاهده نشد .

این نتایج حاکی از آن است که مصرف مکرر مقادیر اندک شکلات غنی از کاکائو ممکن است مزایای محافظتی برای قلب شما داشته باشد.

خلاصه خواص کاکائو و حمله قلبی و سکته مغزی

کاکائو می تواند جریان خون را بهبود بخشد و کلسترول را کاهش دهد. خوردن حداکثر یک وعده غذایی شکلات در روز ممکن است خطر حمله قلبی ، نارسایی قلبی و سکته مغزی را کاهش دهد.

4- پلی فنول ها ، عملکرد مغز  شما را  بهبود می بخشند

مطالعات متعددی نشان داده اند که پلی فنول های موجود در کاکائو ممکن است با بهبود عملکرد مغز و جریان خون ، خطر ابتلا به بیماری های عصبی را کاهش دهند.

علاوه بر این فلاوانول ها بر تولید اکسید نیتریک تأثیر می گذارند که باعث شل شدن عضلات رگ های خونی شما می شود. در نتیجه جریان خون و خون رسانی به مغز شما بهبود می یابد.

مطالعات بیشتر نشان می دهد که مصرف روزانه فلاوانول های کاکائو می تواند عملکرد ذهنی را در افراد دارای و یا بدون نقص روانی بهبود بخشد.

این مطالعات حاکی از نقش مثبت کاکائو در سلامت مغز و تأثیرات مثبت احتمالی آن بر بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون است. با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

خلاصه خواص کاکائو و عملکرد مغز

فلاوانول های موجود در کاکائو می توانند از تولید نورون، عملکرد مغز و بهبود جریان خون و تأمین بافت مغز حمایت کنند. آنها ممکن است در جلوگیری از زوال مغز وابسته به سن مانند بیماری آلزایمر نقش داشته باشند.  اما تحقیقات بیشتری لازم است.

5- ممكن است از طريق مختلف باعث بهبود خلق و خو و علائم افسردگی شود

علاوه بر تأثیر مثبت کاکائو بر زوال ذهنی وابسته به سن، تاثیر آن بر مغز نیز ممکن است باعث بهبود خلق و خو و علائم افسردگی شود .

اثرات مثبت بر خلق و خو ممکن است ناشی از فلاوانول های کاکائو، تبدیل تریپتوفان به سروتونین تثبیت کننده خلق و خو، محتوای کافئین آن یا صرفاً لذت حسی از خوردن شکلات باشد .

علاوه بر این یک مطالعه دیگر نشان داد که نوشیدن کاکائو با پلی فنول بالا باعث افزایش آرامش می شود .

خلاصه خواص کاکائو و افسردگی

کاکائو ممکن است با کاهش سطح استرس و بهبود آرامش و ایجاد رضایت خاطر، تأثیرات مثبتی بر خلق و خو و علائم افسردگی بگذارد. با این حال ، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

6- فلاوانولها ممکن است علائم دیابت نوع 2 را بهبود ببخشند.

اگرچه مصرف بیش از حد شکلات مطمئناً برای کنترل قند خون مفید نیست اما در حقیقت کاکائو اثرات ضد دیابتی دارد.

مطالعات  آزمایشگاهی نشان می دهد که فلاوانول های کاکائو می توانند هضم و جذب کربوهیدرات را در روده کاهش دهند. همچنین ترشح انسولین را بهبود بخشند، التهاب را کاهش داده و جذب قند را از خون به عضله تحریک کنند .

برخی مطالعات هم نشان داده اند که مصرف بیشتر فلاوانول ها  از جمله کاکائو ، می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.

علاوه بر این، یک بررسی از مطالعات انسانی نشان داد که خوردن شکلات تلخ غنی از فلاوانول یا کاکائو می تواند حساسیت به انسولین را کاهش دهد. کنترل قند خون را بهبود بخشد و التهاب را در افراد دیابتی و غیر دیابتی کاهش دهد .

علیرغم این نتایج امیدوارکننده، برخی تحقیقات متناقض هم وجود دارد. برخی از تحقیقات حاکی از آن است که فقط یک اثر محدود و حتی بدون تاثیر بر روی دیابت 2 وجود دارد.

خلاصه خواص کاکائو و دیابت نوع 2

با  وجود این نتایج، همراه با اثرات مثبت  روی سلامت قلب نشان می دهد که پلی فنول های کاکائو ممکن است تأثیر مثبتی در پیشگیری و کنترل دیابت داشته باشند، اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است.

7- ممکن است به کنترل وزن کمک کند

برخلاف تصور، مصرف کاکائو حتی به شکل شکلات ممکن است در کنترل وزن به شما کمک کند.

تصور می شود که کاکائو ممکن است با تنظیم انرژی ورودی، کاهش اشتها و التهاب و افزایش اکسیداسیون چربی و احساس سیری به شما کمک کند.

یک مطالعه جمعیتی نشان داد که افرادی که بیشتر اوقات شکلات مصرف می کردند، BMI کمتری نسبت به افرادی که کمتر از آن می خورند دارند. علی رغم گروه قبلی نیز کالری و چربی بیشتری مصرف می کردند .

علاوه بر این، یک مطالعه کاهش وزن با استفاده از رژیم های کم کربوهیدرات نشان داد که به گروهی که 42 گرم شکلات کاکائو در روز داده می شود، وزن خود را سریعتر از گروه رژیم غذایی معمولی کاهش دادند.

با این حال، مطالعات دیگر نشان داده اند که مصرف شکلات باعث افزایش وزن می شود.

به طور کلی، به نظر می رسد محصولات کاکائو و غنی از کاکائو برای دستیابی به کاهش وزن یا حفظ وزن مفید هستند ، اما مطالعات بیشتری لازم است.

خلاصه خواص کاکائو و کنترل وزن

 افزودن کاکائو به رژیم غذایی شما ممکن است به دستیابی سریعتر به کاهش وزن کمک کند. با این وجود تحقیقات بیشتری در مورد این موضوع لازم است تا مشخص شود دقیقا چه نوع و چه مقدار کاکائو ایده آل است.

8- ممکن است اثر ضد سرطانی داشته باشد

فلاوانولها در میوه ها، سبزیجات و سایر مواد غذایی به دلیل خاصیت محافظتی در برابر سرطان ، سمیت کم و عوارض جانبی نامطلوب کم، مورد توجه بسیاری قرار گرفته اند.

کاکائو بیشترین غلظت فلاوانول را از بین تمام مواد غذایی در واحد وزن دارد و می تواند به میزان قابل توجهی در میزان آنها در رژیم غذایی به شما کمک کند .

مطالعات آزمایشگاهی بر روی اجزای کاکائو نشان داده است که آنها دارای اثرات آنتی اکسیدانی هستند. با التهاب مبارزه می کنند، مانع رشد سلول ها می شوند ، باعث مرگ سلول های سرطانی شده و به جلوگیری از شیوع سلول های سرطانی کمک می کنند .

مطالعات انجام شده در انسان نشان داده است که رژیم های غذایی غنی از فلاوانول با کاهش خطر سرطان همراه است. با این حال  شواهد مربوط به کاکائو به طور خاص متناقض است.  برخی از آزمایشات هیچ فایده ای پیدا نکرده اند و برخی حتی متوجه افزایش خطر شده اند.

مطالعات کوچک انسان در مورد کاکائو و سرطان نشان می دهد که می تواند یک آنتی اکسیدان قدرتمند باشد و ممکن است در پیشگیری از سرطان نقش داشته باشد. با این حال ، تحقیقات بسیار بیشتری مورد نیاز است.

خلاصه خواص کاکائو و خواص ضد سرطان

نشان داده شده است که فلاوانولهای موجود در کاکائو در مطالعات آزمایشگاهی و آزمایشهای روی حیوانات دارای خواص ضد سرطانی هستند ، اما داده های آزمایشات انسانی فاقد آن است.

9- محتویات تئوبرومین و تئوفیلین کاکائو ممکن است به افراد مبتلا به آسم کمک کند

آسم یک بیماری التهابی مزمن است که باعث انسداد و التهاب راه های هوایی می شود و می تواند باعث مرگ شود .

تصور می شود که کاکائو ممکن است برای افراد مبتلا به آسم مفید باشد، زیرا حاوی ترکیبات ضد آسم مانند تئوبرومین و تئوفیلین است.

تئوبرومین مشابه کافئین است و ممکن است به سرفه مداوم کمک کند. پودر کاکائو حاوی حدود 1.9 گرم از این ترکیب در 100 گرم است .

تئوفیلین به ریه های شما کمک می کند تا باز شوند، مجاری هوایی شما رها شده و التهاب را کاهش می دهد .

مطالعات حیوانی نشان داده اند که عصاره کاکائو می تواند هم انقباض راه های هوایی و هم ضخامت بافت را کاهش دهد .

با این حال این یافته ها هنوز به صورت بالینی مورد آزمایش قرار نگرفته است.  معلوم نیست که آیا کاکائو در استفاده با داروهای ضد آسم بی خطر است یا خیر.

بنابراین حتی اگر این یک موضوع جالب توجه برای تحقیق و بررسی باشد، هنوز خیلی زود است که بگوییم چگونه می توان از کاکائو در درمان آسم استفاده کرد.

خلاصه خواص کاکائو و آسم

عصاره کاکائو در مطالعات حیوانی برخی از خواص ضد آسم را نشان داده است. با این حال، قبل از اینکه به عنوان یک درمان توصیه شود ، آزمایشات انسانی لازم است.

10- کاکائو با خاصیت ضد باکتریایی و تحریک کننده سیستم ایمنی بدن می تواند برای دندان ها و پوست شما مفید باشد

چندین مطالعه تأثیر محافظتی کاکائو در برابر حفره های دندانی و بیماری لثه را مورد بررسی قرار داده اند.

کاکائو حاوی بسیاری از ترکیبات است که دارای خاصیت ضد باکتریایی، آنزیمی و تحریک کننده سیستم ایمنی هستند که ممکن است در بهداشت دهان و دندان نقش داشته باشد.

با این حال، مطالعات قابل توجهی در مورد انسان وجود ندارد.  بیشتر محصولات کاکائو مصرف شده توسط انسان نیز حاوی قند است. در نتیجه برای تجربه فواید سلامتی دهان و دندان کاکائو، محصولات جدیدی باید تولید شود.

علیرغم باور رایج ، کاکائو موجود در شکلات عامل ایجاد آکنه نیست. تحقیقات نشان داده که مصرف طولانی مدت کاکائو در محافظت در برابر آفتاب ، گردش خون در پوست و بهبود بافت سطحی و هیدراتاسیون پوست شما نقش دارد.

خلاصه خواص کاکائو و ایمنی بدن

کاکائو می تواند دندان های سالم را در مبارزه با باکتری هایی که باعث ایجاد حفره می شوند، تقویت کند. اگرچه این امر در مورد محصولات حاوی قند صدق نمی کند. همچنین با محافظت از آن در برابر نور خورشید و بهبود گردش خون ، سطح پوست و هیدراتاسیون، پوست سالم را تقویت می کند.

11- آسان در رژیم غذایی قرار می گیرد

مقدار دقیق کاکائو که برای رسیدن به سلامتی باید در رژیم غذایی خود بگنجانید، مشخص نیست.

مؤسسه ایمنی مواد غذایی اروپا برای دستیابی به مزایای سلامتی قلب 2.5 گرم پودر کاکائو با فلاوانول بالا یا  10 گرم شکلات تیره پر فلاوانول حاوی حداقل 200 میلی گرم فلاوانول در روز را توصیه می کند.

راههای جالب برای اضافه کردن کاکائو به رژیم غذایی شما شامل موارد زیر است:

شکلات تیره بخورید: اطمینان حاصل کنید که از کیفیت خوبی برخوردار است و حداقل 70٪ کاکائو دارد

کاکائو گرم / سرد: کاکائو را با شیر یا لبنیات مورد علاقه خود به صورت میلک شیک درست کنید.

اسموتی ها: کاکائو را می توان به غذای اسموتی سالم مورد علاقه خود اضافه کرد تا طعم غنی تر و شکلاتی تری به آن بخشد.

پودینگ: شما می توانید پودر کاکائو خام را به پودینگ های خانگی اضافه کنید.

موس شکلات وگان: آووکادو ، کاکائو ، شیر بادام و یک شیرین کننده مانند خرما را برای یک موس شکلات وگان غلیظ مخلوط کنید

پاشیدن روی میوه : می توانید کاکائورا  به خصوص روی  موز یا توت فرنگی بپاشید.

غلات صبحانه: کاکائو را به مخلوط غلات صبحانه  اضافه کنید و طعم آن را غنی تر کنید.

خلاصه خواص کاکائو و رژیم روزانه غذایی

برای سلامتی قلب، در رژیم غذایی خود 2.5 گرم پودر کاکائو با فلاوانول بالا یا 10 گرم  شکلات پر فلاوانول قرار دهید. اضافه کردن کاکائو می تواند طعم شکلاتی خوشمزه ای به غذاهای شما بدهد.

کلام آخر در مورد خواص کاکائو

کاکائو هزاران سال است که دنیا را تسخیر کرده و بخش بزرگی از آن به شکل شکلات است.

از مزایای کاکائو برای سلامتی می توان به کاهش التهاب، بهبود سلامت قلب و مغز، قند خون و کنترل وزن و دندان و پوست سالم اشاره کرد.

این ماده ، مغذی و آسان برای اضافه کردن به رژیم غذایی شما به روش های خلاقانه است. با این حال ، اگر می خواهید بیشترین مزایای سلامتی را داشته باشید، از پودر کاکائو که تحت فرآوری با ماده قلیایی قرار نگرفته  یا شکلات تیره حاوی بیش از 70٪ کاکائو استفاده کنید.

به یاد داشته باشید که شکلات هنوز حاوی مقادیر قابل توجهی قند و چربی است، بنابراین اگر قصد استفاده از آن را دارید ، به اندازه مقادیر معقول و مناسب مصرف کنید و آن را با یک رژیم غذایی سالم و متعادل ترکیب کنید.

منبع:

https://www.healthline.com/

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن