دنیای آشپزینان

نان ببکا شکلاتی

نان ببکا شکلاتی (Babka) یک نان غنی و چرب است که بسیار لذیذ است. این نان بافتی شبیه کیک دارد و اصالتا مال کشور لهستان و اکراین است. خمیر این نان بسیار لطیف است و روی آن شکلات و … پخش شده و رول می شود که پس از پخت ظاهر مارپیچی رنگی به آن می دهد. با هم طرز تهیه آن را مرور می کنیم.

مواد لازم برای خمیر نان ببکا شکلاتی

آرد نان فانتزی400 گرم(حدود سه و یک چهارم پیمانه)
کره دمای محیط150 گرم
شکر5 ق.غ
نمکنصف قاشق چایخوری
خمیر مایه فوری2 ق.چ
تخم مرغ متوسط4 عدد
شیر سرد3 تا 5 ق.غ

مواد میانی

شکلات 70 درصد120 گرم
شکر ترجیحا دانه ریز باشد50 گرم
کره آب شده50 گرم
فندق بو داده50 گرم

طرزتهیه نان ببکا شکلاتی

خمیر نان

  1. برای خمیر مواد جامد را مخلوط كرده و وسط آن را گود كنید.
  2.  تخم مرغ هاي كمي بهم زده و سه قاشق شير را اضافه كرده و با خمير زن يا قاشق مخلوط كرده تا آردها همه خيس شود.
  3.  سپس ورز دهيد تا خمير نرمي شود. ( با خمير زن ٦ دقيقه و با دست ده دقيقه ورز دهید)
  4.  تدريجا كره را اضافه كرده و ورز دهيد تا به خورد مواد برود. خمير نهايتا نرم و كمي چسبنده خواهد بود.
  5. خمير را در ظرف كمي چرب شده قرار داده و پوشانده و دو ساعت داخل يخچال بگذاريد.
  6.  سپس بيرون آورده و دوباره آن را چانه كرده و يكساعت ديگر داخل يخچال بگذاريد.

 مواد میانی

شكلات و شكر را درون ميكسر ريز كنيد. و فندق ها را هم اضافه كنيد و با چند پالس بگذاريد درشت خرد شوند.

 آماده سازی و پخت نان ببکا شکلاتی

1- خمير را از يخچال بيرون آورده و روي سطح كمي چرب شده به شكل مستطيل ٣٠ در ٤٠ سانت باز كنيد.

2-   روي آن نصف كره آب شده را ماليده و مواد میانی را پخش كنيد. باقي كره را روي مواد بپاشيد.

3- حالا از طرف سي سانتي به سمت وسط شروع به رول كردن كنيد. همين كار را از طرف ديگر هم انجام دهيد.

4- حالا خط وسط دو رول را با چاقو ببريد. يك سر آنها را بهم چسبانده و آنها را از هم كمي فاصله داده و سپس دو رول را بهم ببافيد.

5- انتها را هم خوب بهم فشار دهيد. اگر كمي از مواد بيرون زد نگران نباشيد آن را به داخل مواد فشار دهيد.

6- خمير را درون قالب كه با كره چرب شده گذاشته و در جاي گرم بگذاريد دو برابر شود.(حدود 1 تا 1/5 ساعت)

7-  سپس روي آن تخم مرغ كه با يك قاشق آب مخلوط شده بمالید.

8- نان را در فر گرم شده ١٩٠ درجه سانتي گراد طبقه وسط بپزيد. حدودا ٤٠ تا ٤٥ دقيقه. اگر سيخ چوبي وسط آن فرو بريد مواد البته بجز شكلات به آن نچسبد.

9- ده دقيقه كه خنك شد. از قالب خارج كرده كامل كه خنك شد ببريد. نوش جان

نکته

  1. اگر هنوز آرد خیس نشده در خمیرتان باقی مانده شیر اضافه کنید ولی هربار بیش از یک قاشق اضافه نکنید.
  2. اگر خمیر بیش از حد چسبنده است که اصلا نمی توانید با آن کار کنید کمی آرد اضافه کنید. ولی به یاد داشته باشید با ورز دادن خمیر بهتر خواهد شد پس از اضافه کردن آرد زیاد خودداری کنید.
  3. حتما کره را کم کم به خمیر اضافه کنید تا بتواند جذب خمیر شود.
  4. تخم  مرغ و شیر هنگام استفاده به دمای یخچال باشند.
  5. مواد میانی را کمی روی سح خمیر فشار دهید تا به خمیر بچسبد.
  6. هنگام رول کردن، به آرامی و فشرده رول کنید تا هوا بین رولها محبوس نشود وگرنه پس از پخت هنگام برش لایه ها از هم جدا خواهند شد.
  7. بجای تخم مرغ روی نان می توانید کمی شیر بمالید.
  8. مدت زمان پخت تقریبی است. نان یا کیک را با اعتماد به مدت پخت به حال خود رها نکنید. پس از بیست و پنج دقیقه حتما نان را چک کنید. اگر قبل از پخت نان رویه آن زودتر تیره شد یک فویل روی آن بکشید و بگذارید بپزد و تست کنید
  9. بجای شکلات در نان ببکا از میوه های خشک، کشمش و گردو هم استفاده می شود.

جمع آوری شده توسط بخش آشپزی سایت چندنقطه

نمایش بیشتر

‫2 نظرها

  1. من اين نان را درست كردن مزه و عطر خيلي خوبي داشت، فقط لايه هاش از هم جدا شد مي شه بهم بگيد كجاي كار اشتباه كردم
    ممنون

    1. با تشکر از شما دوست عزیرم، همانطور که در نکته ها هم ذکر کردم اگر موقع رول کردن خمیر هوا بین لایه ها محبوس بشه پس از پخت لایه ها از هم جدا خواهد شد.
      پس بایستی به آرامی رول کنید و به آهستگی فشار بدهید تا هوا بین لایه ها باقی نماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا