دنیای آشپزینان

نان سفید صبحانه

تهیه این نان سفید صبحانه بسیار ساده است. این نان جزو نانهای غنی شده می باشد. شما می توانید با کره، خامه، کره بادام زمینی، مربا یا پنیر ورقه ای مثل موزارلا یا پنیرهای دیگر آن را سرو نمایید. همچنین می توانید با ژامبون و مواد دیگر برای عصرانه نیز استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه نان سفید صبحانه ( 1 عدد)

خمیر مایه فوری2 ق.چ
آب ولرم یک سوم پیمانه
آب ولرمیک و یک سوم پیمانه
شکردو و نیم قاشق غذاخوری
نمکیک ق.چ
کره خرد شده و به دمای محیط رسیده20 گرم
آرد نان فانتریچهار و نیم  تا 5 پیمانه
کره آب شده20 گرم برای روی نان

طرزتهیه نان سفید صبحانه

  1. در ظرف میکسر، خمیرمایه را در یک سوم پیمانه آب حل کرده و بگذارید 5 دقیقه بماند.
  2. سپس باقی آب، شکر، نمک و کره را اضافه کنید و با قاشق خوب مخلوط کنید.
  3. نصف آرد را اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید.
  4. از پایه خمیر زن همزن (hook)  استفاده کنید و باقی آرد را کم کم افزوده تا خمیر به شکل گلوله یکدست درآید.
  5. خمیر بایستی نرم و قابل کارکردن باشد. (خمیر استاندارد)
  6. یک ظرف بزرگ را کمی چرب کرده و خمیر را درون آن قرار دهید و کمی غلتانده تا سطحش کمی روغنی شود
  7. سپس روی خمیر را پوشانده و بگذارید دو برابر شود. حدود 45 دقیقه تا یکساعت
  8. روی کابینت کمی آرد پاشیده و خمیر را به مستطیل  23در 30 سانتی باز کنید.
  9. سپس از سطح بزرگتر شروع به رول کردن خمیر بکنید.
  10. اطراف خمیر را با انگشتان به لایه های زیری فشرده و سپس به زیر خمیر تا کنید.
  11. خمیر را در قالب نان مستطیلی 23 سانتی که چرب شده قرار دهید.
  12. روی قالب را پوشانده و بگذارید تا دوبرابر شود و وسط آن تا 2 سانت از لبه قالب بالا بیاید. حدود 30 تا 45 دقیقه
  13. فر را روی 200 درجه سانتی گراد یک ربع گرم کنید.
  14. روی نان به آرامی با برس کره آب شده بمالید.
  15. نان را طبقه وسط فر قرار دهید تا 30 تا 35 دقیقه بپزد یا تا زمانی که رویه آن قهوه ای طلایی شود و اگر به سطح آن بزنید صدای طبل خالی بدهد.
  16. از فر خارج کرده و بلافاصله مجددا کره آب شده بمالید.
  17. اجازه دهید 10 دقیقه خنک شود سپس از قالب خارج کنید.
  18. اجازه دهید تا یکساعت کاملا خنک شود سپس برش دهید. نوش جان

نکته

  1. اگر ورز دادن را با همزن چایه دار انجام می دهید با سرعت متوسط به ورز دادن خمیر توسط پایه خمیر زن ادامه دهید تا از کناره های ظرف جدا شود. حدود 3 تا 5 دقیقه
  2. اگر می خواهید با دست ورز دهید روی سطح کابینت کمی آرد پاشیده و خمیر را ورز دهید تا نرم شود و اگر به آن دست می زنید کمی بچسبد اما بتوانید آن را از دست جدا کنید. حدود 7 تا10 دقیقه
  3. بسته به نوع آرد مصرفی شما جذب آب آن متفاوت است. لذا ممکن است آرد بیشتر یا کمتراز مقدار ذکر شده لازم باشد.
  4. دقت کنید در صورت لزوم آرد اضافی بزنید.اما بیش از حد آرد اضافه نکنید چون در اثر ورز دادن خمیر نرم خواهد شد.
  5.    سعی کنید خمیر باز شده را به آرامی رول کنید و فشار زیادی به خمیر وارد نکنید تا حباب هوا که باعث پف آن خواهد شد خارج نشود. در عین حال نبایستی بگذارید هوایی بین لایه ها در حین پیچیدن محبوس شود زیرا بعدا باعث شکاف ایجاد ترک در نان خواهد شد.
  6.  اگر دمای فرتان یکنواخت نیست اواسط پخت می توانید قالب را بچرخانید.
  7. زمان ذکر شده برای عمل آوری خمیر تقریبی است و بسته به دمای خانه شما دارد. لذا دوبرابر شدن خمیر ارجحیت دارد و بایستی تست انگشت را هم انجام دهید. برای این تست اگر نوک انگشت خود را به سطح نان بزنید بایستی جای انگشت ایجاد شده به آرامی مجددا پر گردد.
  8. این نان را می توانید در پلاستیک در دمای اتاق تا 4 روز قابل نگهداری است.
  9. می توانید نان را اسلایس کرده و درون پلاستیک زیپ دار قرارداده تا هوای آن خارج شود و تا یک ماه در فریزر نگهداری کنید.
  10. برای اطلاعات بیشتر مطلب مراحل پخت نان را بخوانید.

جمع آوری شده توسط بخش آشپزی سایت چندنقطه

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن