دنیای آشپزینان

نان شکلاتی

این نان شکلاتی با خمیر مایه تهیه می شود. این نان برای عصرانه و صبحانه می تواند سرو شود و بهمراه کره، پنیر خامه ای، کره بادام زمینی یا شکلات صبحانه برای کودکان بسیار دلپذیر خواهد بود. با طرزتهیه این نان خوشمزه آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه نان شکلاتی (1 عدد)

آرد نان فانتزی2 پیمانه(300 گرم)
پودر کاکائو2 ق.غ
شکر1 ق.غ
خمیر مایه فورییک و نیم ق.چ
نمکنصف ق.چ
آبدو سوم پیمانه
کره15 گرم
تخم مرغ کوچکیک عدد
شکلات رنده شده یا چیپس شکلاتییک چهارم پیمانه

طرزتهیه نان شکلاتی

  1. کره و شکلات را روی بخار کتری ذوب کنید.
  2. سپس بگذارید دمایش به حدی برسد که دست را نسوزاند.
  3. یک پیمانه آرد را با کاکائو، شکر، خمیرمایه و نمک مخلوط کنید.
  4. سپس مواد خشک را با مایه شکلات و آب با دور متوسط همزن مخلوط کنید.
  5. تخم مرغ را اضافه کنید و بهم بزنید تا خمیر شکل بگیرید و از دیواره های ظرف جدا شود.(8 دقیقه با پایه خمیر زن همزن)
  6. خمیر بایستی لطیف و نرم باشد و به دست شما خیلی نچسبد.
  7. خمیر را در یک ظرف چرب شده قرار دهید و رویش را بپوشانید.(مدت یک ساعت)
  8. روی خمیر به آرامی فشار دهید تا هوای آن خارج شود.(punch down)
  9. خمیر را شکل نان فرم دهید و در قالب نان چرب شده (20*10سانت) قرار دهید.
  10. روی قالب را پوشانده تا خمیر بالا بیاید و دوبرابر شود(حدود 1 ساعت)
  11. در این حین فر را با دمای 190 درجه سانتی گراد گرم کنید.
  12. پوشش را برداشته و قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید.
  13. بگذاربد نان به مدت 30 دقیقه بپزد و روی آن قهوه ای طلایی شود.
  14. قالب را از فر خارج کنید. بعد از ده دقیقه نان را از قالب خارج کرده و بگذارید کاملا روی توری مشبک خنک شود.

نوش جان

نکته

1- مواد اولیه بایستی به دمای محیط رسیده باشند.

2- اگر (بعد از ورز دادن)، خمیر باز هم خیلی چسبنده بود می توانید مجددا آرد اضافه کنید.(هر بار یک ق.غ) و چک کنید. در صورت لزوم یک قاشق دیگر آرد اضافه کنید.

3- به دلخواه می توانید مقداری از آب را با شیر جایگزین کنید. اما دقت کنید که شیر بافت نان شما را متراکم تر ولی لذیذتر خواهد کرد.

4- مدت زمان عمل آمدن نان بستگی به دمای محیط شما دارد. اگر محیط شما گرم است زمان کمتری می برد. لذا مبنا را دو برابر شدن حجم آن در نظر بگیرید.

5- برای طعم بهتر نان بهتر است که محیط شما خیلی گرم نباشد تا مخمر فرصت کافی داشته باشد.

6- فر بایستی نیم ساعت قبل از پخت نان گرم شده باشد.

7- ده دقیقه قبل از اتمام زمان پخت نان را چک کنید.

9- هرگز قبل از اتمام زمان سرد شدن کامل نان را نبرید. نیمی از پخت نان در این مرحله انجام می شود. اگر زودتر برش دهید داخل نان خمیر مانند می شود.

10-بجای شکر از عسل می توانید استفاده کنید.

تهیه شده توسط بخش آشپزی وب سایت چندنقطه

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا