دنیای آشپزینان

نان چلسی بانز

نان چلسی بانز یک نان شیرین انگلیسی است که در قرن هیجدهم بسیار محبوب بوده است. بانز ( BUNS) به نان های کوچک گفته می شود. خمیر این نان با میوه های خشک پوشانده، سپس رول شده، برش داده و در فر پخته می شود. با طرز تهیه این نان خوشمزه که بچه ها خیلی دوست خواهند داشت آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه 12 عدد نان چلسی بانز

مواد خمیر

شیر175 سی سی
( دو سوم پیمانه+یک قاشق چایخوری)
کره60 گرم
تخم مرغیک عدد
آرد سفید قنادیحدود 450 گرم ( حدود سه تا سه و نیم پیمانه)
خمیرمایه فوریدو و نیم قاشق چایخوری
شکردو قاشق غذاخوری
نمکنصف قاشق چایخوری

مواد میانی خمیر

کره ذوب شده50 گرم
شکر قهوه ای50 گرم (یک چهارم پیمانه)
مخلوط میوه های خشک مثل کرنبری، کشمش، مویز، گردو و …..150 گرم ( حدود یک و یک چهارم پیمانه)

مواد رویه

شیر، شکر، عسلاز هر کدام سه قاشق غذاخوری
کرهده گرم (یک قاشق غذاخوری سر خالی)

طرزتهیه نان چلسی بانز

تهیه خمیر

  1. شیر را با کره روی حرارت گذاشته تا حدی که کره آب شود و بگذارید تا ولرم شود تا حدی که دست را نسوزاند.
  2. تخم مرغ را کمی زده و به آن اضافه کنید.
  3. مواد جامد بجز نصف پیمانه از آرد را مخلوط کرده و وسط آن را گود کنید. مخلوط شیر را وسط آن بریزید و مخلوط کنید. بایستی تمام آرد خیس بخورد و آرد خشک باقی نماند.
  4. خمیر را ورز دهید تا نرم باشد و بتوان راحت با آن کار کرد ولی سفت یا خیلی چسبنده نباشد. مثل خمیر استاندارد
  5. خمیر را در ظرفی که کمی چرب شده قرار دهید و با پلاستیک بپوشانید تا در دمای محیط دو برابر شود( حدود یک ساعت)
  6. سپس روی سطح کابینت کمی آرد پاشیده و آن را کمی مجددا ورز دهید و بعد به کمک وردنه به صورت مستطیل 45 سانتی در 20 سانتی باز کنید.
  7. 50 گرم کره ذوب شده را روی سطح آن مالیده و شکر قهوه ای بپاشید.
  8. مغزها را روی آن پخش کنید.
  9. حالا از ظلع بزرگتر آن را رول کنید و رول را به 12 قسمت مساوی ببرید.
  10. یک سینی را چرب کرده و رول ها را به صورتی که مارپیچ آنها به سمت بالا باشد با فاصله یک و نیم سانت از هم قرار دهید.( در چهار ردیف سه تایی)
  11. روی سینی را پوشانده تا خمیر عمل بیاید و دوبرابر شود( حدود چهل دقیقه)

مرحله پخت

  1. فر را روی 200 درجه سانتی گراد گرم کنید( حدود یک ربع تا نیم ساعت)
  2. نان ها را در طبقه وسط فر به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزید تا روی نان ها قهوه ای طلایی شود.
  3. در حین پخت مواد رویه را روی حرارت گذاشته تا ذوب شوند ولی نجوشد.
  4. سینی فر را خارج کرده و رویه را روی نانها مالیده و مجددا پنج دقیقه دیگر در فر قرار دهید.
  5. سینی را از فر خارج کرده و اطراف نانها را اگر به قالب چسبیده جدا کنید.
  6. بگذارید نانها در قالب کمی خنک شوند.
  7. سپس از قالب خارج کرده و روی سینی مشبک بگذارید تا کاملا خنک شوند. نوش جان

نکته

  1. اگر خمیر چسبنده بود کم کم آرد اضافه کنید تا خمیر به حدی برسد که کمی بدست می چسبد. زیاد آرد اضافه نکنید با ورز دادن کمی از چسبندگی خمیر از بین خواهد رفت.
  2. اگر از همزن پایه دار استفاده می کنید مواد را در آن ریخته و با پایه خمیرزن مخلوط کنید و ورز دهید تا از دیواره های ظرف جدا شود ولی هنوز به کف ظرف کمی بچسبد.
  3. در صورت خشک بودن خمیر بایستی کمی شیر اضافه کنید ولی اضافه کردن آن بایستی یک قاشق یک قاشق باشد و بگذارید جذب شود و خمیر را بررسی کنید و در صورت نیاز قاشق بعدی را اضافه کنید.
  4. زمان عمل آمدن خمیر تقریبی است. اولویت دوبرابر شدن آن است. دمای تقریبی که معمولا ذکر می شود برای محیطی با دمای حدود 22 درجه است.
  5. در مرحله آخر، زمان درست عمل آمدن خمیر با تست انگشت مشخص می شود. اگر انگشت خود را به آرامی در آن فرو ببرید جای آن بایستی به آرامی پر شود.
  6. تمامی مواد قبل از استفاده به دمای محیط برسند.
  7. یک جایگزین دیگر برای رویه، شما می توانید قبل از گذاشتن نانها در فر روی آنها یک تخم مرغ زده شده با یک قاشق آب مالیده و پس از پخت روی آن پودر قند بپاشید.
  8. برای پیمانه کردن شکر قهوه ای بایستی آن را در پیمانه فشرده کنید.
  9. بجای شکر قهوه ای از شکر سفید هم می توانید استفاده کنید. اما شکر قهوه ای ظاهر زیباتری به نان شما می دهد.
  10. مواد رویه را کمی روی خمیر فشار دهید.
  11. خمیر را آرام و کمی فشرده رول کنید تا هوا بین لایه ها محبوس نشود. در این صورت پس از پخت لایه ها از هم باز می شوند.

جمع آوری شده توسط بخش آشپزی سایت چندنقطه

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن