دنیای آشپزینان

نان چپاتی هندی

نان چپاتی یک نان تخت و بدون خمیرمایه است که از هند نشات گرفته است. به نامهای روتی و فالکا هم شناخته می شود.خمیری است که از مخلوط آرد، نمک، روغن و آب تهیه و در تابه پخته می شود. با طرزتهیه نان چپاتی هندی آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه نان چپاتی هندی (10 نفر)

آرد سفید 1 پیمانه
آرد گندم کامل 1 پیمانه
نمک 1 ق.چ
روغن زیتون 2 ق.غ
آب داغ 3/4 پیمانه یا کمی بیشتر

طرزتهیه:

  1. آردها و نمک را در ظرفی مخلوط کنید.
  2. سپس روغن زیتون را افزوده و بهم بزنید.
  3. آب را کم کم افزوده و بهم زده تا خمیر شکل بگیرد. در حدی اضافه کنید که خمیر قابل کار کردن باشد و چسبنده نباشد ولی سفت هم نباشد.
  4. روی سطحی کمی آرد پاشیده و خمیر را  ورز دهید تا نرم و قابل کار کردن باشد (خمیر استاندارد).
  5. خمیر را به ده قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را گرد کنید.
  6. روی آنها را پوشانده تا 15 دقیقه تا یکساعت استراحت کند.
  7. هر خمیر را با وردنه به شکل دایره 15 سانتی باز کنید. خمیر بایستی نازک مثل نان ترتیلا باشد.
  8. تابه چدنی یا تابه ای که ضخامت کف آن زیاد باشد را روی حرارت زیاد کاملا داغ کنید.
  9. تابه که داغ شد آن را کمی چرب کنید. از تابه که دود بلند شد بلافاصله نان را درونش قرار دهید و شعله را کمتر کنید.
  10. 30 ثانیه که یطرف آن پخت و نقاط قهوه ای رنگ روی نان ایجاد شد برگردانده تا طرف دیگر هم 30 ثانیه بپزد.
  11. سپس از تابه خارج کنید. برای بقیه خمیر ها هم اینکار را تکرار کنید.
  12. گرم سرو کنید. نوش جان

نکته:

  1. در صورت دسترسی نداشتن به آرد گندم کامل می توانید آن را  با آرد سفید یا آرد نان جایگزین کنید.
  2. تابه قبل از گذاشتن نان حتما بایستی کاملا داغ باشد وگرنه نان شما سفت می شود.
  3. در بعضی نقاط هند، این نان را پس از اینکه کمی در تابه نیم پز شد مستقیم روی حرارت می گذارند تا پف کند و بالا بیاید. در شمال هند و پاکستان به این نان پولکا می گویند.
  4. بعد پخت اغلب بلافاصله روی نان روغن حیوانی یا کره مالیده می شود.
  5. میزان آب ذکر شده تقریبی است و بستگی به آرد شما دارد.
  6. اگر خمیرتان سفت شد، آب را هر بار 1 قاشق اضافه کنید و هم بزنید و چک کنید در صورت لزوم 1 قاشق دیگر اضافه کنید.
  7. همواره آرد و آب اضافه،  برای تنظیم خمیر کنار دست خود داشته باشید.
  8. چپاتی خنک شده را درون فویل بپیچید و در پلاستیک قرار دهید. تا 3 روز قابل نگهداری است.
  9. برای نگهداری طولانی مدت تر می توانید آن را تا 3 ماه فریز کنید.

جمع آوری شده توسط بخش آشپزی سایت چندنقطه

برچسب ها
نمایش بیشتر

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن