دنیای آشپزینان

نان کراس بانز

بانز در انگلیسی به معنی نانهای کوچک است و اين نانهاي كوچك بخاطر علامت دو خط متقاطع روي آنها به اين اسم شناخته مي شود. نان کراس بانز يك صبحانه و ميان وعده عالي براي بچه ها و شاغلان می باشد.

مواد لازم برای تهیه نان کراس بانز (١٢ عدد نان)

مواد خمیر

آرد سفيدسه پيمانه
آرد گندميك پيمانه
خمير مايه فوريدو قاشق چايخوري
نمكنصف قاشق چايخوري
شكرسه قاشق غذاخوري
تخم مرغدو عدد
كره دماي محيط٥٠ گرم
شير ولرمدو سوم پيمانه

مواد رویه

آردچهار قاشق غذاخوری
آبدو قاشق غذاخوری
شکریک قاشق غذاخوری

طرزتهیه نان کراس بانز

  1. همه مواد به دماي محيط برسند بجز شیر که بایستی ولرم باشد.
  2. مواد جامد را مخلوط كرده، و كره را اضافه كنيد و با نوك انگشتان دست مخلوط كرده تا شكل خرده نان شود و داخل كاسه همزن بريزيد
  3. تخم مرغ و شير را مخلوط كرده و به مواد افزوده و با خمير زن مخلوط كرده تا خمير نرمي حاصل شود. حدود ٥ دقيقه
  4. اگر هنوز چسبنده است يك قاشق آرد اضافه كنيد يا در حدي كه خمير از ديواره هاي ظرف جدا شود.
  5. حدود يكساعت در ظرف چرب شده قرار داده و پوشانده تا دوبرابر شود.
  6. سپس خمير را رول كرده و به ١٢ قسمت مساوي ببريد. روي آنها پلاستيك بكشيد.
  7. يكي يكي بيرون آورده و بين انگشت شصت و كف دست روي سطح كابينت چرخانده تا گرد مانند شود و با فاصله سه سانت از هم در سيني بچينيد( سيني سي در چهل)
  8. روي آن پلاستيك كشيده تا دوبرابر شوند( حدود ٤٥ دقيقه)، فر را روي ٢٠٠ درجه گرم كنيد.
  9. مواد رویه را مخلوط كرده تا خمير شود و آن را درون پلاستيك يا قيف ريخته و روي نانها دو خط متقاطع بگذاريد
  10. سيني را در فر ، طبقه وسط ١٥ تا بيست دقيقه بپزيد، تا روي نان قهوه اي طلايي شود.
  11. از فر خارج كرده و بلافاصله ٣ قاشق شير داغ را با سه قاشق شكر مخلوط كرده و با برس روي نان ها بماليد.
  12. يك ربع كه خنك شد از قالب خارج كرده و روي سيني مشبك خنك كه شد سرو كنيد. نوش جان

نکته

  1. پيمانه ٢٥٠ سي سي است وآرد بایستی با قاشق در آن ریخته شود و اندازه گیری کنید.
  2. اگر آرد گندم کامل در دسترستان نیست از آرد سنگک استفاده کنید. کلا از آرد سفید نان فانتزی هم می توانید استفاده کنید. ولی رنگ نان شما روشن تر خواهد بود.
  3. داخل خمیر از نصف پیمانه میوه های خشک خرد شده هم می توانید استفاده کنید.
  4. این نان جزو نان های غنی(rich) است.
  5. اگر بدون همزن کار می کنید بایستی ده دقیقه روی سطحی کمی آرد پاشیده شده ورز دهید.
  6. بیش از حد آرد اضافه نکنید خمیر در حین ورز دادن خودش را می گیرد. اگر انسجام لازم را پیدا نکرد و خیلی چسبنده بود که نمی شود با آن کار کرد هر بار یک قاشق آرد اضافه کنید و ورز دهید تا به حدی برسد که نرم باشد و چسبندگی خیلی کمی داشته باشد.(خمیر استاندارد)
  7. دمای پخت تقریبی است پس از ده دقیقه آن را کنترل کنید.
  8. نانهای غنی که چربی بیشتری دارند( طبقه بندی نانها مطالعه شود) تا یک هفته در پلاستیک یا ظرف در بسته در یخچال قابل نگهداری هستند. اگر مدت بییشتری بخواهید نگهداری کنید بایستی در پلاستیک زیپ دار قرار داده و هوای اضافه را خارج کرده و در فریزر قرار دهید. قبل از مصرف چند ساعت روی کابینت قرار دهید تا به دمای محیط برسد.( در هر پلاستیک به اندازه مصرف یک وعده تان قرار دهید و فریز کنید)

جمع آوری شده توسط بخش آشپزی سایت چندنقطه

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن