دنیای آشپزینان

نان کشمشی

نان صبحانه

با مواد اولیه و طرز تهیه  یک نوع نان کشمشی که از دسته نانهای غنی شده و با خمیرمایه فرآوری شده است،  آشنا شوید. این نان به دلیل شیرین بودن برای صبحانه یا به همراه بستنی یا میوه های تازه به عنوان عصرانه بسیار دلپذیر است.

مواد لازم برای تهیه نان کشمشی ( 2 عدد) :

آرد نان فانتزی سه و نیم تا 3/4 3 پیمانه
شکر 1/4 پیمانه
خمیرمایه فوری 8 گرم (حدود 2 ق چ)
شیر نصف پیمانه
کره 55 گرم
تخم مرغ بزرگ 2 عدد
نمک 1 قاشق چایخوری
کشمش یک و نیم پیمانه
اسانس وانیل 1 قاشق چایخوری
آب نصف پیمانه
کره ذوب شده 30 گرم

مواد رویه نان کشمشی :

پودر شکر 1 پیمانه
شیر یک و نیم قاشق غذاخوری
اسانس بادام  1/4  قاشق چایخوری

طرزتهیه نان کشمشی :

  1. 1/4 1 پیمانه آرد، شکر و خمیر مایه را مخلوط کنید.
  2. شیر، آب و کره را با هم مخلوط کنید.
  3. مخلوط آرد را به آن افزوده و با سرعت کم همزن 2 دقیقه بزنید.
  4. تخم مرغها را یکی یکی اضافه کرده و هربار خوب بهم بزنید سپس بعدی را اضافه کنید.
  5. 3/4 پیمانه آرد و نمک و وانیل را افزوده و 2 دقیقه با سرعت بالا بهم بزنید.
  6. کشمش ها را با 1/4 پیمانه آرد آغشته کرده و اضافه کنید.
  7. در صورت لزوم آرد اضافه کنید تا خمیر نرمی شود. (خمیر استاندارد)
  8. خمیر را روی سطحی کمی آرد پاشیده شده  5 دقیقه ورز دهید تا نرم و الاستیک شود.
  9. خمیر را در ظرف چرب شده قرار داده  و رویش را بپوشانید تا عمل بیاید. یک ساعت و نیم یا تا زمانی که دو برابر شود .
  10. سپس با مشت به آرامی روی سطح خمیر فشار دهید( Degassing) و دوباره بگذارید 15 دقیقه استراحت کند.
  11. خمیر را نصف کرده و هرکدام را شکل یک رول 20 سانتی در آورید.
  12. آنها را در قالب نان چرب شده 21*11 سانتی قرار دهید. سطح آن را پوشانده تا دو برابر شود. (حدود 30 دقیقه)
  13. فر 190 درجه سانتی گراد را گرم کنید و نان ها را 25 دقیقه طبقه وسط فر بپزید تا سطح آن قهوه ای طلایی شود و هنگامی که بر سطح آن می زنید صدای طبل تو خالی بدهد.
  14. نان کشمشی را از فر خارج کرده و بگذارید 10 دقیقه در قالب خنک شود. سپس از قالب خارج کرده و بگذارید  کاملا خنک شود.
  15. مواد رویه را روی سطح آن بریزید. نوش جان

طرز تهیه رویه:

تمامی مواد را با هم مخلوط کنید و با شیر اضافه غلظتش را تنظیم کنید تا به راحتی از قاشق بریزد.

نکته:

  1. از آرد نان فانتزی استفاده کنید. آرد سفید کیک برای این کار مناسب نیست. بسته به میزان گلوتن موجود در آرد مصرفی شما، جذب آب متفاوت است. پس میزان آرد تقریبی است و ممکن است بیشتر یا کمتر مصرف کنید.
  2. زمانهای عمل آوری خمیر نیز برای یک محیط با دمای 30 تا 32 درجه ذکر شده است. اگر محیطتان گرمتر باشد سریعتر عمل می آید و بالعکس.
  3. بجای کشمش از کرنبری خشک شده هم می توانید استفاده کنید.
  4. از گردو هم بهمراه کشمش در صورت تمایل می توانید استفاده کنید.
  5. بجای رویه ذکر شده از شکلات آب شده هم می توانید استفاده کنید.
برچسب ها
نمایش بیشتر

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن