دانستنی های آشپزیدنیای آشپزی

نحوه نگهداری مواد غذایی در یخچال

آیا می دانید باید غذای خود را در کدام قفسه های یخچال نگهداری کنید؟ دانستن محل نگهداری مواد غذایی در یخچال سوالی است که بسیاری از مردم آرزو می کنند جواب آن را بدانند.

برای اطمینان از سالم ماندن غذا و جلوگیری از انتشار باکتری های مضر برای غذاهای خام تا آماده، قرار دادن آنها در محل درستی از یخچال بسیار مهم است. اما چه غذایی را کجا بگذارید؟

 (لطفا توجه داشته باشید که نمودار زیر برای یخچال خانگی درنظر گرفته شده است و قفسه پایین آن کشوی سبزیجات است).

محل نگهداری مواد غذایی در یخچال

نگهداری مواد غذایی درون قفسه های یخچال

قفسه بالا و وسط

غذاهای آماده مانند محصولات لبنی، وعده های غذایی آماده و غذاهای بسته بندی شده، غذاهای مانده، گوشت های پخته و سالادهای آماده در این طبقات قرار می گیرد.

همه این موتد غذایی بایستی درون پوشش یا در ظروف در بسته نگهداری شود تا از آلودگی جلوگیری شود. غذاهای آماده در بالای یخچال و به دور از غذاهای خام ذخیره می شوند تا باکتری های مضر نتوانند از غذای خام به غذای پخته شده منتقل شوند.

قفسه پایین

گوشت، مرغ و ماهی خام برای جلوگیری از لمس یا چکه آنها روی غذاهای دیگر در ظروف وکیوم شده و پوشش دار قرار می گیرند. گوشت های خام باید همیشه در قسمت پایین یخچال نگهداری شوند. سرد بودن این طبقه باعث می شود گوشت بو نگیرد و زود هم فاسد نشود.( البته اگر قرار است کمتر از 24 ساعت مصرف شود در غیر این صورت بایستی در فریزر قرار گیرند). اطمینان حاصل کنید که هر مورد بسته بندی شده یا در یک ظرف در بسته است تا با غذاهای دیگر تماس پیدا نکند.

در مورد پنیر و کره: اگر یخچال شما قسمت مخصوص آنها را دارد از آن استفاده کنید چون گرمترین قسمت یخچال است تا این مواد نزدیک به دمای مصرف باشند و بتوانید آن را راحت روی نان پخش کنید. در صورت نبودن این قسمت می توانید آنها را در طبقه بالای در یخچال قرار دهید. اگر هم مصرف زیاد ندارید پنیر را قفسه بالای یخچال نگهداری کنید.

کشوی میوه و سبزیجات

میوه، سبزیجات و سبزیجات سالاد که قبل از نگهداری شسته شده اند در این قسمت قرار می گیرند. اطمینان حاصل کنید که میوه ها، سبزیجات شما درون کاغذ یا پلاستیک با سوراخ هایی برای خروج هوا بسته بندی شوند تا از هر گونه آلودگی در امان بمانند. برای سالادها و سبزیجات معطر سعی کنید قبل از نگهداری آنها را در یک حوله کاغذی مرطوب بپیچید تا از خشک شدن آنها جلوگیری کرده و برای مدت بیشتری تازه بمانند. این کشوها برای نگهداری رطوبت میوه و سبزیجات تعبیه شده اند.

بهتر است گوجه را درون یک سبد روی کابینت نگهداری کنید. گوجه مخصوص یخچال نیست.

نگهداری مواد غذایی درون در یخچال

در یخچال گرمترین قسمت یخچال است. معمولا مواد غذایی که قرار است به تناوب و سریع مصرف شوند قرار می گیرند.

طبقه بالای در یخچال

تخم مرغ هم اگر قرار است طی کمتر از دو هفته مصرف شود می تواند در طبقه بالای این قسمت قرار گیرد. اگر می خواهید طولانی مدت نگهداری کنید بایستی در ظرف در بسته در انتهای قفسه وسط یخچال که کمی سرد است نگهداری شود. کره هم در این قسمت اگر گذاشته شود کمی نرم باقی می ماند و برای مالیدن روی نان تست راحت تر است.

طبقه میانی در یخچال

برای نگهداری سس ها مثل سس کچاب، سس سویا، سرکه و سرکه بالزامیک مناسب است

طبقه پایینی در یخچال

برای آمیوه ها، شیر( اگر مصرف روزانه دارد) و آب و سودا و نوشیدنی ها مناسب است

نگهداری مواد غذایی در قسمت فریزر یخچال

برای نگهداری تمام موادی که امکان فاسد شدن دارند یا لازم دارید مدت زمان طولانی ازآنها نگهداری کنید استفاده می شود. از گوشت گرفته تا کره مازاد مصرفی و خمیر مایه …….

نکات بهداشتی غذا برای یخچال شما

به یاد داشته باشید که یخچال شما باید در دمای بین 0-5 درجه سانتیگراد تنظیم شود تا سرعت فاسد شدن مواد غذایی کم شود و باکتری های مضرهم نتوانند تکثیر شوند. در این دما، غذای شما برای خوردن سالم نگه داشته می شود.

همچنین بخاطر داشته باشید که باید تاریخ مصرف مواد را کنترل کنید. هر غذایی که تاریخ مصرفش بگذرد نبایستی خورده شود زیرا باکتری های مضر در آن رشد کرده و برای سلامتی خطرناک است. غذاهایی که از تاریخ بهترین زمان مصرفشان گذشته است هنوز قابل خوردن است البته این نشانی از کیفیت آنهاست نه سالم بودن آنها.

قوانین عمومی یخچال

• اطمینان حاصل کنید که هرگز یخچال بیش از حد پر نباشد. هوا باید بتواند در اطراف مواد غذایی  گردش داشته باشد.

• استاک جدید همیشه باید در پشت استاک ( آب گوشت و سبزیجات) قدیمی قرار گیرد. بله، قوانین در آشپزخانه صنعتی، باید در خانه نیز اعمال شود. برای جلوگیری از هدر رفتن غذا که در نهایت به کیف پول شما برمی گردد، اطمینان حاصل کنید که غذاهای درون  یخچال را مصرف کنید.

• قوطی های باز را هرگز نباید در یخچال نگهداری کنید زیرا ممکن است منجر به آلودگی شیمیایی، به ویژه در غذاهای اسیدی مانند میوه و گوجه فرنگی شود. اگر می خواهید غذای کنسرو شده را در یخچال بگذارید، اطمینان حاصل کنید که ابتدا غذا را در ظرفی مناسب برای سرد کردن بریزید.

• اگر دمای یخچال شما خیلی زیاد است، ممکن است در نتیجه بار بیش از حد، انسداد واحدهای خنک کننده یا ترموستات روی زیاد تنظیم شده باشد. اگر در یخچال شما دماسنج تعبیه نشده است، توصیه می کنیم برای کنترل دما، یک دماسنج یخچال خریداری کنید. به یاد داشته باشید که درجه حرارت صحیح 0 تا 5 درجه سانتی گراد است.

موادی که را که بیشتر نیاز دارید جلوی یخچال قرار دهید تا در یخچال مدت زمان طولانی باز نماند.

منابع: https://www.highspeedtraining.co.uk و https://m.peacefmonline.com

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن