دانستنی های آشپزیدنیای آشپزی

هر آنچه در مورد پودر یا ادویه کاری خوب است که بدانید

پودر یا ادویه کاری چیست و طرزتهیه آن چگونه است. با طرزنگهداری و موارد استفاده آن آشنا شوید

پودر یا ادویه کاری چیست

این ادویه یک ماده رایج نیست که در پخت و پز سنتی هند استفاده می شود، بلکه یک اختراع انگلیسی است که باعث ایجاد طعم غذاهای هندی می شود. اصطلاح “کاری” در آشپزی هندی، سس یا آب گوشتی است که با سبزیجات یا گوشت سرو می شود.

ادویه های آسیاب شده مورد استفاده در این ادویه از منطقه ای به منطقه دیگر متفاوت است، اما برخی از مواد رایج موجود در پودر کاری شامل تخم گشنیز، زردچوبه، زیره سبز، فلفل قرمز چیلی مانند فلفل کاین است. سایر ترکیبات اضافی ممکن است شامل ( زیره سیاه، دارچین، میخک، زنجبیل، سیر، دانه رازیانه، دانه خردل، هل سبز و / یا سیاه، جوز هندی ، زردچوبه سفید ، برگ کاری و فلفل سیاه ، میخک و غیره( باشد.

طرزتهیه یک نوع پودر یا ادویه کاری تند( حدود 7 ق.غ)

پودر تخم گشنیز 2 ق.غ
پودر زیره سبز2 ق.غ
زردچوبهیک و نیم ق.غ
خردلیک ق.چ
پودر فلفل سیاهیک و نیم ق.چ
پودر دارچینیک ق.چ
پودر هلنصف ق.چ
پودر چیلینصف ق.چ

طرزتهیه پودر یا ادویه کاری

تمامی پودرها را در یک شیشه کوچک ریخته و در آن را بسته و خوب تکان دهید.

نکته در تهیه پودر یا ادویه کاری

  1. برای ایجاد طعم و بوی بیشتر بهتر است دانه های کامل ادویه های ذکر شده را تهیه کنید و خودتان پودر نمایید.
  2. معمولا توصیه می شود برای عطر بیشتر دانه ها را درون تابه با حرارت ملایم قرار دهید تا بوی آنها بلند شود حدود یک تا دو دقیقه. در این مدت مدام بایستی تابه را حرکت دهید تا نسوزند. سپس همین کار را برای پودرهایی هم که دارید مثل زردچوبه هم انجام دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. مواظب باشید نسوزد و بوی دود نگیرد. سپس تمامی مواد را که خنک شده اند در آسیاب ریخته و پودر کنید.
  3. بسته به ذائقه تان مقدار مواد و نوع آن قابل تغییر خواهد بود.
  4. با توجه به اینکه میخک بوی غالبی دارد مقدار زیاد استفاده نکنید. برای دستور بالا یک تا دو عدد میخک کافی است.
  5. دانه های ریز مثل خردل و زیره سبز و گشنیز  هر یک قاشق چ آن معادل نصف تا سه چهارم ق.چ پ‍ودر آن را به شما می دهد.
  6. هر ۶ دانه هل حدودا یک ق.چ پ‍ودر آن و ۱۵ دانه فلفل سیاه حدود نصف ق.چ پ‍ودر آن را می دهد.

نگهداری پودر یا ادویه کاری

پودر آماده شده در ظرف در بسته در جای خشک و خنک حداکثر 3 ماه تازه می ماند. بعد از آن هم هنوز قابل استفاده است ولی عطر آن کم شده و از بین می رود.

دقت شود که این پودر قابل نگهداری در فریزر نمی باشد.

مورد استفاده پودر یا ادویه کاری

از این ادویه در تهیه سوپ، خورشت، مرغ و گوشت گریل یا رست شده، سالاد و برنج های طعم دار استفاده می شود.

جمع آوری شده توسط بخش آشپزی سایت چندنقطه

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا