دنیای آشپزینان

پیتزا ناپولتانا(Napoletana)

پیتزا ناپولی

منشا این پیتزا شهر ناپل ایتالیاست. این پیتزا را به روش های ویژه ای می پزند. در خمیر این پیتزا از چربی استفاده نمی شود و آب زیادی اضافه می شود تا خمیر مرطوب و چسبنده ای شود. خمیرپیتزا ناپولتانا یا پیتزا ناپولی قبل از پخت بایستی در دمای محیط به مدت 24-8 ساعت عمل آید. سپس در تنورهایی که با آتش چوب گرم می شود پخته می شود.

دمای پخت در این فرها حدود 450 درجه سانتی گراد است. زمان پخت پیترا ناپولتانا کمتر از 90 ثانیه است. حاصل آن خمیری با مرکز نرم و پوسته ای پفکی و بالا آمده است. با توجه به خمیر نرم آن هر مایه ای روی آن نمی توان ریخت. از خمیر پیتزا ناپولتانا برای تهیه پیتزا مارینا و مارگاریتا استفاده می شود. مارینارا(Marinara) شامل گوجه، سیر، ارگانو و روغن زیتون است و مارگاریتا که حاوی گوجه، موزارلا، ریحان و روغن زیتون است.

مواد لازم برای خمیر پیتزا ناپولتانا  (1 عدد پیتزا):

آب                        1/3 پیمانه

آرد سفید                  3/4 پیمانه+ 1 ق.غ (120 گرم)

نمک                       1/2 ق.چ

خمیر مایه فوری         1/2 ق.چ

طرزتهیه پیتزا ناپولتانا :

  1. آب را در ظرفی ریخته و با خمیر مایه مخلوط کنید.
  2. سپس مخلوط آرد و نمک را اضافه کرده و بهم بزنید. آرد کاملا بایستی با آب مخلوط شود.
  3. با همزن کاسه دار هم می توانید این کار را انجام دهید.
  4. خمیر بایستی به کف ظرف نچسبد ولی از دیواره های ظرف جدا شود. در صورت لزوم آرد اضافه کنید.
  5. سپس روی سطحی آرد بپاشید. دست ها را هم آردی کرده و 3-2 دقیقه ورز دهید تا خمیر نرمی شود. آرد زیاد نزنید تا خمیر سفت نشود.
  6. خمیر را با دستان آغشته به آرد گلوله کرده و در ظرفی قراردهید.
  7. یک شب تا صبح یا حداکثر 2 روز می توانید در یخچال قرار دهید. اگر می خواهید بلافاصله بپزید این مرحله را حذف کنید. انجام این مرحله در کیفیت نان پیتزای شما موثر است.
  8. دو ساعت قبل پخت، خمیر را از یخچال خارج کنید. با مشت بر سطح آن یه آرامی فشاردهید(De-gassing).
  9. روی خمیر را پوشانده تا دو ساعت استراحت کند و حجمش دو برابر شود.
  10. خمیر را با دست به قطر 30 سانت باز کنید، طوری که کنار های آن کمی ضخیم تر از وسط آن باشد.
  11. سپس روی آن پنیر موزارلای حلقه شده، حلقه های نازک گوجه و ریحان گذاشته و کمی روغن زیتون بپاشید.
  12. فر را روی بالاترین دمای ممکن گرم کنید. سینی یا قالب را  طبقه پایین فر قرار دهید. زمان پخت حدود 5 تا 8 دقیقه است. در این مدت آن را چک کنید تا زمانی که پنیر آب شود. زمانی پیتزا شما آماده است که زیر خمیر پیتزا هم قهوه ای شود و پف کند.

نکته:

  • با توجه به فر زمان پخت تقریبی است.
  • دقت کنید مزه پیتزا به نان آن است، روی آن را بیش از حد پر نکنید. این خمیر خشک نیست و نمی توانید مواد پرآب مثل قارچ روی آن قرار دهید زیرا خمیر خیس می خورد.

جمع آوری شده توسط بخش آشپزی سایت چندنقطه

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن