دنیای آشپزینان

کراکر نمکی

کراکر شبیه یک نان خشک و تخت است که با آرد تهیه می شود. طعم دهنده ها یا چاشنی هایی مانند نمک، سبزیجات معطر ، دانه ها یا پنیر قبل از پخت ممکن است به خمیر اضافه شده یا روی آن پاشیده شود. کراکرها معمولاً به عنوان روشی مفید و مناسب برای مصرف دانه ها  یا غلات شناخته می شوند. کراکر ها به عنوان میان وعده با چای یا قهوه سرو می شوند. با طرزتهیه کراکر نمکی ساده آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه کراکر نمکی :

آرد سفید1 پیمانه (125 گرم)
نمکنصف قاشق چایخوری
کره یا روغن جامد25 گرم
آب1/4 پیمانه یا در صورت نیاز کمی بیشتر
نمک دانه درشتبرای تزیین روی نان به مقدار لازم
رزماری خشک( در صورت تمایل)برای تزیین روی نان به مقدار لازم

طرز تهیه کراکر نمکی :

  1. فر 180 درجه سانتی گراد را گرم کنید.
  2. مواد جامد را درون کاسه همزن یا غذا ساز مخلوط کنید.
  3. آب را کم کم افزوده تا مواد خمیر شوند و آرد خشک باقی نماند.در صورت نیاز آب بیشتری استفاده کنید ولی هر بار بیشتر از یک قاشق اضافه نکنید تا خمیر شل نشود. خمیر نبایستی به دست بچسبد و خشک هم نبایستی باشد.(خمیر استاندارد)
  4. حال اگر وقت دارید بهتر است خمیر را درون پلاستیک گذاشته و نیم ساعت در دمای محیط استراحت دهید.
  5. سپس مواد را روی سطحی که کمی آرد پاشیده اید به ضخامت 3 میلی متر و حتی اگر می توانید نازکتر با وردنه باز نمایید. (مواظب باشید خمیر پاره نشود)
  6. در حین باز کرده خمیر، خمیر را گاهی برگردانده و در صورت نیاز خیلی کم آرد پاشیده تا به سطح نچسبد.
  7. سپس روی یک کاغذ روغنی کمی آرد پاشیده و خمیر را روی آن قرار داده و در سینی فر بگذارید.
  8. روی خمیر با رول برش پیتزا یا چاقوی تیز خطوط برش بیندازید. سپس با چنگال روی آن را سوراخ متعدد ایجاد کرده تا کراکر پف نکند.
  9. سپس روی آن با برس آب یا کره آب شده مالیده و نمک درشت بپاشید.
  10. سینی را طبقه وسط فر قرار داده و 10 دقیقه یا تا زمانی که قهوه ای روشن شود بپزید.
  11. سپس از فر خارج کرده و روی پایه مشبک بگذارید خنک شود.
  12. حال می توانید آن را از روی خطوط بشکنید. نوش جان

نکته:

  1. زمان پخت تقریبی است. تمام مدت مواظب کراکر باشید به علت نازک بودن ممکن است زود بسوزد.
  2. برای راحتی بیشتر می توانید از ابتدا خمیر را روی یک کاغذ روغنی که کمی آرد پاشیده شده باز نمایید. در این صورت آرد اضافه کمتری جذب خمیر شما خواهد شد.
  3. در صورت تمایل می توانید 1 تا 2 ق.غ آرد سفید را کم کرده و آرد گندم یا آرد روگن جایگزین نمایید. اما دقت داشته باشید کراکر شما به تردی اولیه نخواهد بود و ممکن است کمی آب بیشتر برای رسیدن به خمیری که بدست نچسبد نیاز داشته باشید.
  4. در صورت تمایل بجای نمک برای رویه می توانید از کنجد، رزماری، پنیر پارمیزان و سبزیجات خشک معطر یا سیر یا هر ترکیبی که دوست دارید  استفاده کنید.
  5. برای تردتر شدن در بعضی دستورها از 1/4 ق.چ خمیر مایه برای این میزان خمیر استفاده می شود. در این صورت بایستی پس از اینکه خمیر گلوله شد آن را بگذارید تا حجمش دوبرابر شود و سپس با وردنه باز نمایید.
  6. دقت داشته باشید قبل از اعمال هر گونه تغییر در دستور برای بار اول دقیقا عین دستور عمل کنید و پس از اینکه حرفه ای شدید تغییرات دلخواه خودتان را اعمال نمایید.
  7. بجای کره می توانید از روغن زیتون هم استفاده کنید.
  8. کره بایستی به دمای محیط رسیده باشد.

جمع آوری شده توسط بخش آشپزی سایت چند نقطه

برچسب ها
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن