دنیای آشپزیغذای ملل
کروکت برنجی ایتالیایی (آرانچینو یا آرانچینی)

آرانچینو(Arancini) یک کروکت برنجی ایتالیایی است. این کروکت در سیسیل ایتالیا به عنوان اسنک و غذای خیابانی بسیارمحبوب است. این غذا به شکل گلوله های برنجی است که داخل آن با یک سس و نخودفرنگی پر شده است. با طرزتهیه این کروکت برنجی ایتالیایی (آرانچینو یا آرانچینی) آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه کروکت برنجی ایتالیایی (آرانچینو یا آرانچینی)
مواد لازم برای مایه برنجی: | |
برنج دانه کوتاه یا نیم دانه | 300 گرم |
زعفران | یک چهارم ق.چ |
آب | یک و نیم پیمانه |
کره | 15 گرم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
پنیر پارمیزان رنده شده | 2 ق.غ |
مواد میانی: | |
پیاز کوچک | 1 عدد |
هویج و کرفس ریزخرد شده | از هر کدام 2 ق.غ |
گوشت چرخ کرده | 150 گرم |
رب گوجه | 1 ق.غ |
گوجه پوره شده | یک پیمانه |
نخود سبز | یک سوم پیمانه |
مواد لازم برای تهیه گلوله های برنجی | |
پنیر موزارلا | 130 گرم |
آرد | یک چهارم پیمانه |
آب | نصف پیمانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
پودر نان | 2 پیمانه |
نمک | به مقدار لازم |
روغن برای سرخ کردن | به میزان لازم |
طرزتهیه کروکت برنجی ایتالیایی (آرانچینو یا آرانچینی)
مایه برنجی
- در قابلمه برنج را با آب، زعفران و نمک مخلوط کنید.
- آب که جوش آمد زیرش را کم کرده تا ریزجوش بزند.
- در قابلمه را بگذارید تا آب برنج کشیده و بپزد.(حدود 15 تا 20 دقیقه)
- سپس در قابلمه را برداشته کره و پنیر را اضافه کنید و مخلوط کنید.
- مایه برنجی را درون دیس بزرگی پهن کنید تا به دمای اطاق برسد.
مواد میانی
- پیاز خرد شده را در دو قاشق غذاخوری روغن تفت بدهید.
- هویج و کرفس را افزوده تفت دهید.
- سبزیجات که نرم شد گوشت را افزوده و تفت دهید تا آبش کشیده شود و قهوه ای رنگ شود.
- رب گوجه را اضافه کنید. کمی که تفت خورد، پوره گوجه را اضافه کنید و حرارت دهید تا آبش کشیده شود و غلیظ شود.
- نخود فرنگی پخته شده را اضافه کنید و بهم بزنید.
- نمک و فلفل مواد را تنظیم کرده و بگذارید خنک شود.
آماده کردن گلوله های برنجی
- یک قاشق غذاخوری سر پر از مایه برنجی برداشته و در کف دست پهن کنید.
- یک ق.م از مواد میانی وسط آن گذاشته و یک ق.غ پنیر موازارلا روی آن قرار دهید.
- سپس مایه را مثل بقچه جمع کرده و گرد نمایید تا شکل گلوله گردی شود.
سرخ کردن کروکت برنجی ایتالیایی
- آرد، نصف پیمانه آب، تخم مرغها و کمی نمک را مخلوط کنید.
- پودر نان را هم در ظرف دیگری پخش کنید.
- گلوله های برنجی را اول در مخلوط آرد و سپس در پودر نان بغلتانید.
- حال کروکت ها را در روغن داغ سرخ کنید تا دو طرف آن طلایی شود.
- گرم با سس مارینارا یا سس گوجه سرو کنید. نوش جان
نکته
- اگر قبل از سرخ کردن کروکت ها کمی شل به نظر می رسند 20 تا 30 دقیقه در یخچال قرار دهید.
- ارتفاع روغن در تابه شما بایستی حداقل 5 سانت باشد.(دمای روغن 180 درجه اگر از سرخ کن استفاده می کنید)
- تعداد زیادی از کروکت ها را یکباره در تابه نریزید. دمای روغن نبایستی بیفتد وگرنه کروکت ها بجای برشته شدن نرم می شوند.
- هر کروکت در دمای مناسب پخت (180 درجه) حدود 3 تا 5 دقیقه زمان می برد تا طلایی شود.
- در سیسیل بجای پنیر پارمیزان از پنیر caciocavallo استفاده می شود که البته در خارج جنوب ایتالیا پیدا کردن آن سخت است.
- این کروکت به عنوان اسنک یا حتی وعده غذای اصلی بهمراه سوپ و سالاد قابل سرو است.
- این میزان مواد به شما 15 کروکت برنجی می دهد.
منبع: بخش آشپزی وب سایت چندنقطه