
در طول مراحل استخدام کارفرمایان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد متقاضیان و اینکه آیا آنها گزینه مناسب برای شغل مورد نظر می باشند یا خیر ، از رزومه ها استفاده می کنند. رزومه شما باید برای خواندن آسان باشد ، خلاصه ای از دستاوردها و مهارتهای خود را ذکر کنید و تجربه های مربوطه را برجسته نمایید. در زیر 10 نکته اساسی برای کمک به شما در نوشتن رزومه عالی ارائه شده است.
نکات مربوط به نوشتن رزومه
در حالی که چندین سبک نوشتن رزومه متداول است ، رزومه شما باید منعکس کننده آموزش ، تجربه و مهارت های بی نظیر شما باشد. ممکن است نسخه های مختلفی از رزومه خود را متناسب با مشاغلی که می خواهید درخواست کنید داشته باشید.
در اینجا چند نکته کلیدی برای نوشتن رزومه وجود دارد که به شما در سازماندهی و طراحی رزومه تان کمک می کند:
1. به دنبال کلمات کلیدی در آگهی های استخدام باشید
بهترین مکان برای شروع کار هنگام نوشتن رزومه خواندن آگهی های استخدام مورد علاقه تان است. وقتی برای شغل های مختلف درخواست می دهید ، باید توضیحات شغلی ذکر شده در آگهی استخدام را برای یافتن کلمات کلیدی ای که نشان می دهد کارفرما در کاندیدای ایده آل به دنبال چه چیزی می گردد، مطالعه کنید. در صورت لزوم آن کلمات کلیدی را در رزومه خود وارد کنید.
تطابق رزومه و آگهی استخدام
اگر نیازمندیهای کارفرما که در آگهی استخدام ذکر شده است را بطور کامل متوجه شوید آنگاه از آن کلمات کلیدی می توانید به خوبی در رزومه خود سود ببرید. به موارد ذکر شده در بخش های با عنوان “الزامات” یا “صلاحیت ها” توجه ویژه داشته باشید. اگر مهارت هایی را دارید که کارفرمایان به دنبال آن هستند ، می توانید در بخش تجربه یا مهارت ها همین اصطلاحات را به رزومه خود اضافه کنید.
2. رزومه های نمونه در صنعت خود را مرور کنید
هنگام نوشن رزومه ، می توانید نمونه هایی از رزومه های مرتبط با صنعت خود را برای الهام گرفتن و درک بهترین روشها مطالعه کنید. در حالی که روش های زیادی برای استفاده از نمونه های رزومه وجود دارد ، اما سه مورد اصلی زیر را مود توجه ویژه قرار دهید:
خواندن رزومه را ساده و آسان کنید
رزومه های نمونه ساده و آسان هستند. این امر به این دلیل است که کارفرمایان برای بررسی رزومه کاری شما زمان کمی دارند ، بنابراین خوانایی مهم است. همچنین انتخاب یک فونت حرفه ای و واضح بسیار مهم است.
رزومه را خلاصه کنید
متوجه می شوید که هر بخش از رزومه نمونه ، کوتاه و مرتبط است ، شامل خلاصه و توضیحات تجربه. فقط شامل مهمترین و مرتبط ترین اطلاعات است به این معنی که کارفرمایان قادر به کسب اطلاعات بیشتر در مورد شما باشند و سریعتر تطابق شما را برای این شغل درک کنند.
نمره و عدد ذکر کنید
همچنین متوجه شوید که اغلب معیارهایی در بخش تجربه رزومه های نمونه وجود دارد. این امر به این دلیل است که کارفرمایان نسبت به ارزش های اثبات پذیر و قابل اندازه گیری بسیار خوب واکنش نشان می دهند. اعداد به آنها امکان می دهد ارزش شما را نسبت به موقعیت شغلی بهتر بشناسند. به عنوان مثال ، یک مورد از توضیحات تجربه کاری برای دستیار اداری اینطور است: “پردازش های انجام شده قراردادهای فروشنده و اجرای یک فرایند استاندارد ، با کاهش 90٪ اختلافات قرارداد.”
هنگام استفاده از رزومه نمونه ، باید در نظر داشته باشید که نباید این رزومه ها را دقیقاً کپی کنید. شما باید از استفاده از آنها به عنوان یک الگو خودداری کنید ، رزومه های نمونه به عنوان نمونه ای از رزومه های با کیفیت بالا در صنعت شما و عنوان شغلی شما مفید هستند.
3. از یک فونت حرفه ای استفاده کنید
از آنجا که کارفرمایان فقط مدت کوتاهی برای بررسی رزومه شما وقت دارند ، باید تا حد امکان رزومه واضح و آسان باشد. شما باید در نوشتن رزومه از یک قلم اصلی و واضح مانند Arial یا Times New Roman استفاده کنید. اندازه قلم خود را بین 10 تا 12 نگه دارید. انتخاب یک قلم واضح و قابل خواندن باعث می شود رزومه کاری شما حرفه ای تر به نظر برسد.
همچنین باید مطمئن شوید که هرگونه فضای سفید را کاهش دهید یا از بین ببرید. فضای خالی بیش از حد ممکن است باعث شود رزومه کاری شما پراکنده به نظر برسد ، مخاطب را منحرف کند و احتمالاً پرچم قرمز را بالا ببرد. با کاهش فضای سفید اضافی ، شما این امکان را برای خواننده رزومه فراهم می کنید که به جای فضاهای سفید فقط روی محتوای رزومه شما تمرکز کنند. می توانید با افزایش اندازه فونت به 12 و احتمالاً اضافه کردن یک بخش اضافی و اختیاری مانند “مهارت” یا “جوایز و دستاوردها” فضای سفید را کاهش دهید.
4- فقط مناسب ترین اطلاعات را درج کنید و مهمترین اطلاعات را در اولویت قرار دهید
در حالی که ممکن است تجربه کاری و تحصیلی گسترده ای داشته باشید ، مهم است که رزومه کاری خود را تا حد امکان کوتاه نگه دارید بدون آنکه اطلاعات کلیدی را فراموش کنید. مدیران استخدام وقت زیادی را صرف خواندن هر رزومه نمی کنند. تحقیقات نشان داده است که مدیران استخدام تمایل دارند فقط 6 ثانیه در هر رزومه زمان هزینه کنند. اگر رزومه کاری شما شامل اطلاعات قدیمی یا نامربوط است ، مانند شغل های قبلی بیش از 10 سال پیش یا مدرک و دستاوردهای جزئی ، ممکن است از اطلاعات کلیدی منحرف شوید.
سعی کنید فقط تجربه کاری ، دستاوردها ، آموزش و مهارت های مرتبط با کارفرما را درج کنید. با خواندن دقیق آگهی استخدام می توانید مناسب ترین خصوصیات را بیابید. برای جلب توجه به مهارتها و دستاوردهای کلیدی ، باید اطلاعات مهم خود را در رزومه خود در اولویت قرار دهید.
5- از زبان فعال استفاده کنید
رزومه شما باید با استفاده از زبان فعال و بدون کلمات عجیب و غریب نوشته شود. این به معنای استفاده از کلمات قوی است ، مانند “کسب شده” ، “به دست آمده” ، “تکمیل شده” یا “انجام شده”. اگر رزومه کاری شما خیلی طولانی است و یا خواندن آن دشوار به نظر می رسد ، ممکن است جملات کوتاه تر یا ایده های دقیقتر را در نظر بگیرید.
اصلاح زبان رزومه
به عنوان مثال ، ممکن است شرح شغلی به این صورت باشد:
“در مدت حضور خود در شرکت A ، چندین پروژه تیمی را اجرا کردم و به هر یک از اعضای تیم در انجام وظایف مختلف مرتبط با پروژه کمک کردم.”
این مثال می تواند به روش زیر کوتاه و تقویت شود:
“مدیریت چندین پروژه تیمی و هماهنگی مؤثر کارهای گروهی”
نسخه اصلاح شده ضمن کاهش تعداد کلمات و استفاده از زبان فعال تر ، همان ایده ها را در مورد دستاوردهای شما ارائه می کند.
6. به دستاوردهای مهم توجه کنید
به جای اینکه وظایف شغلی خود را در بخش تجربه قرار دهید ، سه یا چهار تا از مهمترین دستاورد خود را در هر نقشی که انجام داده اید انتخاب کنید. در صورت امکان ، نمره هایی را در نظر بگیرید که موفقیت شما را برای آن هدف یا موفقیت خاص اندازه گیری می کند.
همچنین ممکن است شما یک بخش جداگانه “دستاوردها” یا “مهارت ها” را در نظر بگیرید تا به طور خاص دستاوردهای مربوط به آموزش ، شغل ، کار داوطلبانه یا سایر تجربیات خود را برجسته کنید.
7. فقط زیربخش ها و بخش های مورد نیاز را درج کنید
خواه از الگوی رزومه استفاده می کنید یا خودتان آن را ایجاد می کنید ، ممکن است برخی از بخشهای توصیه شده را که نیازی به آنها ندارید بیابید.
به عنوان مثال ، ممکن است شما به خلاصه رزومه یا هدف رزومه احتیاج داشته باشید ، اما نباید هردو را درج کنید. اگر تازه فارغ التحصیل کالج یا دبیرستان هستید و هنوز جایگاه حرفه ای نداشته اید ، یک بخش سابقه کار خالی را درج نکنید. درعوض ، شما می توانید بخش تجربه را با دوره های مربوطه ، دستاوردهای دانشگاهی و سایر تجربیات مانند کارورزی یا پروژه های فوق برنامه جایگزین کنید.
اگر در پر کردن یک بخش با بیش از دو آیتم مشکل دارید ، ممکن است ترکیب بخش ها نیز مفید باشد.
8- حاشیه های مناسب را انتخاب کنید
به طور معمول باید برای حاشیه های رزومه خود از یک اندازه حاشیه یک اینچی و فاصله های single space بین خطوط استفاده کنید. اگر فضای سفید زیادی دارید ، ممکن است خطوط خود را با فاصله 1.15 یا 1.5 در نظر بگیرید. همچنین اگر می دانید پر کردن رزومه کاری شما دشوار است ، می توانید حاشیه های خود را افزایش دهید ، اما آنها باید زیر دو اینچ بمانند.
9- تایید و ویرایش کنید
قبل از ارسال رزومه خود ، باید چندین دور تایید را پشت سر بگذارید تا مطمئن شوید خطاهای املایی یا دستور زبانی وجود ندارد. در حالی که چندین برنامه و ابزار تصحیح وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید ، همچنین می توانید از دوستان یا همکاران معتبر خود بخواهید تا رزومه شما را بررسی کنند. شخص ثالث می تواند از نگاه یک کارفرما به رزومه شما نگاه کند ، تا بتواند روشهایی را برای اصلاح یا بهبود آن پیشنهاد دهد.
10- تصمیم بگیرید که آیا برای شغل های مختلف به یک رزومه منحصر به فرد احتیاج دارید یا خیر
قبل از ارائه هرگونه درخواست کار ، باید از خود بپرسید ، “آیا من برای این کارفرما تا حد امکان کار را آسان کردم که متوجه شود من واجد شرایط هستم؟” اگر متقاضی شغلی هستید که الزامات منحصر به فرد خود را داشته باشد ، برای نشان دادن توانایی های خود ، نیاز نوشتن رزومه دیگری دارید. و به صورت موردی تصمیم بگیرید که کدام رزومه استفاده شود.
رزومه کاری شما اغلب اولین قدم برای مصاحبه استخدامی با کارفرما است. اطمینان حاصل کنید که اطلاعات مربوطه را در رزومه کاری خود درج کرده اید ، آن را سازماندهی کنید تا مهمترین اطلاعات را برجسته نمایید و خطاها را با دقت بررسی کنید. هنگامی که رزومه شما قطعی شد ، به شما کمک می کند تا تماس های بیشتر ، مصاحبه ها و پیشنهادات شغلی بیشتری دریافت کنید.
منبع: https://www.indeed.com